Forumet - Hur skulle er dröm-radiostation se ut?

Hur skulle er dröm-radiostation se ut?

290 1 18
Som ni vet domineras de stora kommersiella radiostationerna av artister så som Katy Perry, David Guetta, Robyn, Pitbull, Beyonce, Avicii, Rihanna bland andra, vilket kanske inte alla uppskattar. Och även om man skulle hitta radiostationer som spelar den genre man gillar, så är det i många fall på tok för mycket oväsentligt prat, och för lite musik! Eller så kanske både musiken och pratet är helt fel. Det finns inget som är riktigt perfekt, helt enkelt.

Min fråga är då till er:

Hur skulle ni vilja att er dröm-radiostation såg ut? Vad för slags musik skulle de spela? Vilka band skulle ligga på topplistan och få synas mycket mer än de får idag? Hade ni velat ha radiopratare? Vad för slags program hade ni velat lyssna på, i så fall? Och så vidare!

Image

Låt fantasin flöda.

Spana också in:

gillar inte riktigt att lyssna på musik på radio, ser faktiskt inte vad som är vitsen med radio i det syftet längre, i en tid då jag har hela världens musik i flac-format att välja på bara ett par klick bort. SÄRSKILLT eftersom att man inte kan lyssna på radio i tunnelbanan(bara då jag verkligen vill lyssna på musik tiep)

men gillar pratradio, typ morgonpasset i p3 osv(om det inte vore för all jävla bajsmusik), brukar lyssna på p1 ibland men tycker det oftast är för seriöst.

men min perfekta radiokanal skulle väl vara typ roliga människor som diskuterar intressanta saker av varierande seriositetsgrad. kanske med små inslag av relativt okänd musik ur indie- och rockgenrerna som jag inte hört talas om tidigare(om jag redan vet vilka de är finns det ju ingen större mening att lyssna på dem på radion). Samt om det var dödsstraff på all musik som innehåller någon form av elektroniskt "beat" i bakgrunden (dvs typ 99% av all musik som normalt spelas på radion).

mmmh, en sån kanal vore bra.