Forumet - Hur skulle ni argumentera mot Marc Abrahamsson (ND)?

Hur skulle ni argumentera mot Marc Abrahamsson (ND)?

4480 0 176
Ponera att du är i debatt mot ND. Den primära frågan som tas upp är mångkultur, vilken Abrahamsson vill motarbeta med ledordet "stoppa invandringen". Han hävdar bland annat att mångkultur alltid slutar i katastrof, och att extra bidrag bör ges för invandrare som återvänder till sina hemländer.
Hur skulle ni argumentera emot detta utan att använda sensationsuttryck (rasist! osv)? Vad skulle man kunna invända, som talar till mångkulturens fördel?

Min syn på människan är väldigt långt från ND:s, men jag är ändå intresserad av era argument för att få en bredare vy på det hela.

Spana också in:

Fagerjärn:

extra bidrag bör ges för invandrare som återvänder till sina hemländer.


Det låter mycket ologiskt, vore det inte tvärtom bättre om invandrare stannade kvar i Sverige för att arbeta? Då tjänar de ju in pengarna som de kostat staten. Precis som för alla andra alltså (barn kostar enorma summor pengar för staten, men senare så betalar de tillbaka allting och mer).

Jag orkar inte se videon, så jag gör bara ett argument.

"Jag vill inte" är inte ett argument alls. Med få undantag är "jag vill inte debattera frågan" något väldigt dåligt, som bör undvikas i största möjliga mån. Bara en idiot tror att saker såsom nazism och kommunism kan tigas ihjäl.
Oavsett vad han snackar om så rör det sig om människor, och ifall man tror att alla människor har lika värde, vilket de har - så kan man inte motsätta sig invandring eller stöd åt de som har det svårt. Ej heller kan man motivera varför det ska vara okej för svenskar att flytta från landet, när inte invandrare har möjlighet att flytta in.

Gränser är en illusion, och vi kan inte ha det som vi har det nu med tusentals illegala flyktingar som lever i sverige under skitavtal - bara för att de inte har något att komma hem till förutom tortyr och förföljelse.

Sedan är invandrare ett konstigt begrepp. Invandrare är man när man kommer till landet, inte när man bott i landet i fem år. Men nu har vi en grupp på alla människor som kommer utifrån + de som ser ut att komma utifrån. Det kan röra sig om en alban, en tysk eller en kines. Men när vi stämplar dem som invandrare blir de alla en solid grupp som känner samhörighet tillsammans.

Orkar inte skriva fler argument.
Mumble:

Dom anser väl att det är dumt att skämma ut sig.


Trodde du var SD:are, tagit steget längre?

Fagerjärn:

Hur skulle ni argumentera emot detta utan att använda sensationsuttryck (rasist! osv)?


några snabba arguemtn jag kan komma på mot ND
1ND är emot att Sve ska skicka hjälpstyrkor som hjälper något annat land än Sverige. Vad händer sedan om vi kmr i krig mot något annat land? Vi skulle behöva ge 90% till försvaret för att försäkra oss från att inte bli mosad under en timme.

2 ND har inte någon som helst medlidande och de vill inte hjälpa politiska flyktingar. Som vi hörde (4.15) när programledaren sa att han flytt, kmt hit, försökt göra saken rätt för sig osv, då kommer Abrahamsson och säger att man måste skaffa en fristad åt honom, ja det är sant, men det finns ju ingen fristad för honom, det är ju exakt därför han har flytt, för att inte bli mördad.

3 ND vill inte satsa på att bättre intregrera invandrarna och ännu mindre assimilera dem. Har du bruna ögon har du det och då "har du rätt till din egna fristad och inte Sverige". blä

finns 1000 st mer

Funebo:

Ta en titt på hur det ser ut i Mellanöstern och Afrika, så förstår du.


Hahaha. Det är vi i väst som gjort att Mellanöstern och Afrika m.m. är helt fuckat. Och allt började redan när SB började med slavhandeln, kanske innan dess tom. När man koloniserar länderna där nere, säljer vapen till dem, mutor till sin fördel, förhandlar med ditaturer för sin fördel, köpslår med diktaturer för sin fördel, RIGGAR VAL FÖR SIN FÖRDEL, avsetter presidenter som vill sina länder väl för sin fördel OSV OSV OSV. kan hålla på såhär i 1000 år

Och den storsta boven historiskt sett är SB.
Funebo:

Nej, hade inte de där världsdelarna haft så efterblivna kulturer och så, så hade de inte varit så fuckade. Patetiskt att skylla på andra.


Patetiskt? :S Grejen är att vi i väst har "växt upp" mha våran civilisation, har väl inte undgått någon att vi inte längre bränner folk på bål som vi tror är häxor. Fast i och med att vi har segat ner de andra länderna (vilket bara en helt hjärndöd efterbliven idiot nekar till) har de inte kommit lika långt i sin utveckling. Handlar inte om kulturproblem.