Forumet - hur slutar man röka??

hur slutar man röka??

638 0 8
Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Det borde inte vara några svårigheter då jag antar att du inte ens smidigt kan köpa cigaretter. var inte med dina kompisar när de röker så slipper du bli frestad. en månad gissar jag att man inte hinner bli så jävla beroende efter.

Du har rökt en månad och har redan problem att sluta? Nikotin lär vara mkt beroendeframkallande jämfört med annat men pleaaseee. 

Men iaf, man slutar bara. Enkelt som fan, vill man sluta så slutar man. Har man haft ett långtidsberoende så kommer man förmodligen känna av en massa psykisk och fysisk abstinens i ett par veckor, men detta tar man sig igenom utan allvarliga problem, sålänge man innerst inne vill sluta.  

Du producerar en relativt hög dos dopamin  när du avnjuter en cigarett. Detta gillar kroppen och det är så ett beroende uppstår. Dopaminutsläpp till olika droger/beteenden är är otroligt individuellt. Det är fullt möjligt att bli beroende av cigaretter efter en veckas aktivt bruk.

För att bryta ett missbruk eller beteende man inte gillar hos sig själv måste du bestämma dig. Vill du verkligen det här? Sedan kan det vara bra att söka upp hjälp. Det kanske är jobbigt att säga till päronen att man röker men säger du att du ska sluta resulterar nog i att dom  blir  glada och stolta. Bangar du på det förslaget kan du alltid söka hjälp hos skolsyster eller på din lokala hälsocentral eller apotek.

Spana också in: