Forumet - Hur svenska rätten behandlar barnmisshandel?

Hur svenska rätten behandlar barnmisshandel?

236 0 18
Jag satt nyss och "sappade" på tv'n och hamnade framför en dokumentär på svt2 om hur rätten ställer sig till föräldrar, lärare eller bara en vuxen person slår barn/undomar.
måste säga att jag är ganska irriterad av vad jag såg att om en lärare slår en elev i skolan med öppen hand (inte knytnäve) så att barnet/ungdomen får dokumenterade skador ska det ändå dömmas som ringa misshandel? Medans om ett barn slår till en lärare så blir det vanlig misshandel.
hur kan det vara så att detta får förekomma?

Spana också in:

OF 5:

ja det låter rimligt


Hah, en vuxen person som slår till en unge gör det oftast av en väldigt förståelig orsak, dock finns det ju sällsynta fall där exempelvis föräldern keffar barnet bara för att känna viss överlägsenhet, men dessa ska inte mixas ihop med dom disciplin givande föräldrarna[rolleyes]
royalflush:

Hah, en vuxen person som slår till en unge gör det oftast av en väldigt förståelig orsak, dock finns det ju sällsynta fall där exempelvis föräldern keffar barnet bara för att känna viss överlägsenhet, men dessa ska inte mixas ihop med dom disciplin givande föräldrarna


så tycker du att det är ok att utöva fysisk diciplinering i barn uppfostran?
traps:

"vuxenrätt"


Det märker man ju ofta, i olika sammanhang. Vuxna ska få göra mycket mot barn men ett barn som gör samma mot en vuxen får skäll. Avbryter ett barn två vuxna som har en konversation heter det att barn inte ska avbryta vuxna. Avbryter en vuxen två pratande barn är det helt ockej. Säger barnet ifrån heter det att man inte ska använda den tonen åt en vuxen.