Forumet - Hur tacklar ni situationen när ni blir nekade jobb ni söker?

Hur tacklar ni situationen när ni blir nekade jobb ni söker?

1353 0 7
Det bästa är ju att inte söka alls, pga då behöver man ej handskas med den djupa besvikelsen och traumat som uppstår. Men säg att en söker typ hundra tusentals och blir nekad, samt blir nekad där man inbillar sig att man har en chans, hur tacklar man det då? Hur tacklar ni det? Kan ni ge mig bra råd, hur man går vidare?

Obs: Denna tråd har inget med min modansökan att göra

Inga kommentarer

Senast ändrad 10 Feb 2015, 05:20 av S3ON
Tråden har 7 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Har både nekats och tackat nej till många jobb. Det är inget personlig, de söker helt enkelt efter den bästa för positionen och det är en chansning från bådas sida att lägga tid på intervjuer och dylikt.

Jag tror tyvärr att många känner som om de är i underläge, att de kommer och ber om ett jobb. Men så är det ju oftast inte.

Tänk istället att ni är två jämställda personer som träffas och snackar ihop er för att se om en position arbetsgivaren har ledig passar in på dig. Det kan hända att man inte var rätt person, men det är ingen skam i det, det är naturligt att det inte alltid blir rätt.

Sök många jobb samtidigt, det tycker jag gör det enklare för då har man hela tiden fler på gång om ett inte gick vägen. Söker man ett jobb åt gången kan det kännas väldigt jobbigt att fortsätta för man tappar farten efter varje gång det inte går vägen.

Spana också in:

vadå trauma? aldrig brytt mig ett dugg. så det ser ut ju. brukar snarare bli glad om jag ens får ett svar på min ansökan. 

en gång var jag på intervju där jag inte fick jobbet, kändes väl kanske lite tråkigt i 5 minuter. fick ett annat jobb dagen efter.
typ  "åh gud vad skönt, fan vilken tur att dom inte valde mig lol" så släpper all press o nervositet o ja mår asbra o nästan flyger fram när ja gå längs gatan o röker en cigg fast nu har jag slutat röka så ... mm :/ 

fast ba erfarenhet av de från då ja sökte jobb i norge o då fick man svaren över mail så de e nog int samma sak :s
Tänker lite deras förlust! även fast jag vet att någon som är mer kvalificerad än mig fick jobbet