Forumet - Hur tänker man på ngt annat?

Hur tänker man på ngt annat?

520 0 16
Försöker att undervika mat så gott jag kan eftersom att det hela slutar med att jag mår dåligt och ångrar att jag åt ngt. Varje dag kommer det tankar om att jag är tjock, ful och att jag inte duger.

Vill ner i vikt eftersom att jag inte står ut längre. Det slutar med att jag inte äter ngt förutom på kvällen när familjen äter tillsammans. Problemet är att varenda gång jag äter så slutar jag att bry mig och blir hungrig så då äter jag jättemycket istället. Vill kunna äta normalt men jag vill inte bli tjock och framför allt så vill jag kunna sluta tänka såhär!

Hur gör man?
Wenzel:

jag vill inte bli tjock och framför allt så vill jag kunna sluta tänka såhär!


Om du verkligen inte vill bli tjock och fortfarande leva hälsosamt skulle jag rekommendera dig till att äta på bestämda tider så att kroppen "vänjer" sig.


Om inte, besök en psykolog eller annat löst pack om du inte själv är kapabel till att lösa problemet.
Du måste äta regelbundet och nyttigt. Att inte äta på hela dagen och sedan äta jättemycket på kvällen främjar endast fettproduktionen i kroppen.

Förutom att äta rätt bör du motionera dagligen.

Det är svårt att komma in i nya vanor, men bara att börja med att äta lite frukt och müsli på morgonen och sedan ta en promenad, äta ett mellanmål (tex en frukt), lunch, mellanmål, middag + aktivitet på kvällen/dagen(tex. gym, promenad, cykla, dansa, aerobics) kommer att få din ångest att dö ut till slut och din kropp kommer att producera endorfiner när du rör på dig och du mår bättre.


dessutom tycker jag att du
qazedctgb:

tar och besöker en psykolog


för att få hjälp med din självkänsla.

Spana också in:

qazedctgb:

ännu mer anledning :)


Kanske det... [cry]

x_marty:

Se dig omkring bland familjemedlemmar.


Min mamma är f.d. anorektiker och min pappa lider av fetma... Nej!

x_marty:

läs instruktioner när du ska laga mat?


Gör det när jag lagar mat själv men oftast så är det ju mina föräldrar som gör det... Sen är det ju fortfarande problemet med mackor, flingor osv.
jag vet hur det är jag har ätstörningar. Det viktigaste är att du går ner för din egen skull och inte för andra elr modet. Kontakta en hälsodoktor, ät regelbundet och motionera. Om du inte vill betala för en sport gå ut och gå elr jogga, mitt tips är att när du är ute och joggar t.e.x, ha bra låtar på en mp3 (låtar som pepar en) ta med nån när du trännar för det suger att tränna själv, man tappar all fokus då. Bestäm tillsammans med en kompis att ni ska hjälpa varandra att gå ner och ha ett plagg som är litet och gör det till ditt mål att komma i det. SVÄLT inte dig själv för då kommer du att förlora dina muskler vilket kommer att göra det svårt för dig ha kvar en vikt utan att gå upp. [bigsmile]