Forumet - Hur tänkte du när du sökte till högskolan (seriös tråd)

Hur tänkte du när du sökte till högskolan (seriös tråd)

3963 0 139
Snart är de dags att börja söka till högskolan i år. Jag tyckte då att den här tråden skulle vara passande och ville fråga hur ni exakt tänkte när ni sökte till högskolan?

Var de press från föräldrar som bestämde valet, karriärsval, lön, intresse osv? Och vad slutade med att ni valde och varför? Och ja, detta är en seriös tråd och skulle uppskatta om man fick seriösa svar! :)

Spana också in:

S3ON:

Hur trög är du på en skala? Högskolan kommer inte göra dig gott, tro mig!


jag är inte trög, du ger mig bara konstiga frågor. Om du ger en bra och formell fråga som en vanlig människa, hade jag inte behövt fråga dig vad du mena. Snälla, lägg ner. Åtminstone är jag på väg till högskolan.
Dan_the_ironman:

hur kan du uttala dig i frågan undrar jag?


Hur skulle jag inte kunna, undrar jag?

Anura:

jag är inte trög, du ger mig bara konstiga frågor.


Tar det som en komplimang, jag måste vara super-duper-smart som inte klarar av att konversera på ett vis lägre funtade människor begriper sig på. [party]
Biologen:

. Karriär och lön känns som tråkiga aspekter att bry sig om.


neisch [cool]. fast, jo till viss del. men karriär kan ge skön social trygghet och lönen ger det okcså, plus möjlgihet att stimulera fler intressen!

men är inte så karriärig jag heller.. men har lite koll ändå liksom
S3ON:

Förstår sig människan inte på mina direkta frågor här, tvekar jag på att han kommer förstå någonting i kurs-litteraturen.


vadå inte förstår? Jag förstår, men du ger konstiga frågor.

S3ON:

Är det så i ditt fall? Makes sense isf.


Vad fan menar du med det liksom? Skall jag förstå vad "makes sense isf."
Du kanske borde ställa frågor som man förstår. Inte intern.
Anura:

vadå inte förstår? Jag förstår, men du ger konstiga frågor.


Ge mig ett rakt svar på dem då så slipper du "konstiga" följdfrågor. [tired]Anura:

Du kanske borde ställa frågor som man förstår.


Trodde du förstod??? [rolleyes]Anura:

Vad fan menar du med det liksom?


Ja, är det så i ditt fall? Förväntar mig ett JA eller ett NEJ till svar, mer än så behöver du inte beskriva. [smile]
Anura:

Var de press från föräldrar som bestämde valet, karriärsval, lön, intresse osv? Och vad slutade med att ni valde och varför? Och ja, detta är en seriös tråd och skulle uppskatta om man fick seriösa svar! :)


- har högutbildade syskon, så min skolgång kan ha fått en viss riktning. men det är absolut något jag vill och ville själv också!
- jag ville läsa ett program, så långt visste jag. kunna få ett jobb baserat på det jag läst, forska o läsa vidare, kunna betala tillbaka lån, bli legitimerad osv.
- hade panik men kom fram till att psykologi, det tycker jag om. men så kom inte in på psykologprogrammet. jag läste först en termin psykologi sen sökte jag till logoped som jag läser nu. det hamnade jag på av en slump, såg att det var tvärvetenskapligt och innehöll bland annat psykologi och medicin (schysst blandning) + barn som jag vill jobba med. jag är nöjd.

[smile]