Forumet - Hur tar man hand om ett barn när man bor hemma?

Hur tar man hand om ett barn när man bor hemma?

2191 1 16

Spana också in:

Den grund som behöver finnas är att du har möjlighet att bry dig om och se efter ditt barn i princip hela tiden. Du ska kunna bidra med kärlek, värme, trygghet och en (ekonomiskt) stabil tillvaro den barnet kan växa upp och utvecklas i en positiv riktning. Du skulle behöva ta ansvar i mycket högre grad än nu, då dina handlingar skulle påverka andra än dig själv. Det blir ett heltidsjobb där barnet i princip alltid kommer att komma först. Laga mat, städa efter den, ta med den ut och leka (när det blir aktuellt), hämta och lämna på dagis, ge den uppmärksamhet när det behövs, byta blöjor och framför allt uppfostra den. 

Just uppfostran är en viktig del i att ha barn. Den delen påverkar i hög grad vem ditt barn kommer att bli; vilken person den kommer att bli, grunden för dens värderingar, dess syn på världen etc. Det är viktigt att tänka igenom vilka principer du tycker det är vettigt att ha som grund för uppfostran. 

Även när det inte är roligt kommer man att behöva ta hand om henne/honom. Därför är det viktigt att man känner sig säker på att det är något man är villig att ge sig in på.


betterthanyou: fjorton när jag föder om jag föder
Vill inte uppmana dig till abort men att få barn i det här samhället vid en sådan ung ålder är inte något att rekommendera om du bland annat inte har världens bästa resurser.
Har en nära vän som nyss fyllt 20 och hon föder i april... Bara det tycker jag är för tidigt, med tanke på att hon knappt hunnit avsluta sina gymnasiestudier.