Forumet - Hur tolka detta?Förvirrad!

Hur tolka detta?Förvirrad!

11055 0 137
Hej!

Vill ha råd/synpunkter!

Jag är ca 18-19 år och går på gymnasiet. Jag har ett stort intresse för ett par ämnen i skolan och är relativt "överambitiös" i dessa. Har bra kontakt med min lärare (ca 50 år) i detta ämne och haft det under en tid. Senaste tiden har läraren kramat mig efter varje samtal vi haft. Totalt 4 gånger under loppet av en vecka - samtliga senaste gånger vi setts bakom stängd dörr, enskilt på hans rum. Och de gånger jag har gått och pratat tillsammans med honom i korridoren eller så ler han endast stort när jag ska gå. En av dessa 4 gånger under loppet av veckan, var under ett väldigt kort samtal, typ 5 min max, då jag i princip bara hade en ja-eller-nej fråga till honom ang. ett arbete. Kan tillägga att det var släckt i rummet när han kramade mig då, han "råkade" vid detta tillfälle även snudda med sitt ansikte lite lätt mot min kind typ, varpå han sa ett litet "ojdå". Tidigare, några veckor innan detta, har han t ex lagt en kommentar i stil med; "jag ska ta en sväng på stan, det kanske du också ska" när vi pratat en ganska lång stund enskilt. Även gett vissa blickar, kollat uppifrån-och-ned osv. Ger väldigt mkt beröm för mina arbetsinsatser etc (detta har han gjort även tidigare dock). Läraren är överlag en relativt reserverad person, något skämtsam av sig, men ingen lärare som typ klappar en på axeln eller så ofta. Även jag är en reserverad person som inte direkt kramar folk hit och dit. Han är även rätt hård mot övriga i min studiegrupp (som dock är ganska oambitiösa/stökiga), kan säga saker som; "de som inte är här hoppas jag träffas av blixten och brinner ned till en liten askhög", "så lata att ni borde ha stryk".... Är detta normalt? Undrar även om det är normalt att en lärare kramar en varje gång man ses ensam, men undviker att göra det när andra kan se? På vilket sätt gör han detta, hur ska det tolkas? Typ faderskänslor eller något annat?

Spana också in:

dyrasakerr:

Måste allt ha dolda avsikter?


Tycker hans avsikter är ganska glasklara jag..

dyrasakerr:

Säger ex saker i stil med du är min "näring"/inspirerar/gör jobbet trevligare, "bästa eleven jag haft"etc.


Mhm, skulle du påstå att han har halva inne då? Har du känslor för honom?
isola:

Hade det varit ditt intellekt han varit intresserad av så hade han inte behövt gå över gränsen och bete sig fysiskt mot dig. Hade du varit kille hade han garanterat inte betett sig så.


Ja men med tanke på all beröm kanske han blir så glad att jag är intresserad av ämnet och verkligen vill lära, till skillnad från övriga elever? Jag tycker dcok delvis som du, egentligen finns ju ingen anledning att vara intima med en kram.

S3ON:

Tycker hans avsikter är ganska glasklara jag.. Mhm, skulle du påstå att han har halva inne då? Har du känslor för honom?


Han som säger dessa saker till mig, inte tvärtom. Jag gillar honom, men backar då han är min lärare + har fru + har ganska små barn. Vad tänker han???
dyrasakerr:

Ja men med tanke på all beröm kanske han blir så glad att jag är intresserad av ämnet och verkligen vill lära, till skillnad från övriga elever? J


Så kan det vara, men då hade han nog inte visat det sådär fysiskt på det sättet om det var det enda han tänkte.
Backa undan nästa gång han vill kramas.
dyrasakerr:

an som säger dessa saker till mig, inte tvärtom. Jag gillar honom, men backar då han är min lärare + har fru + har ganska små barn. Vad tänker han???


Det är klart. Du känner dig smickrad och imponerad över att han valt ut dig och ser upp till honom, och det vet han.
S3ON:

Han tänker med kuken, föreslår att du talar klarspråk i fortsättningen! Fast o andra sidan kanske han sänker dina betyg då, hmm.. Kanske du skall spela med endå.. Tills han försöker förgripa sig på dig åtminstone.


Har svårt att tro att han skulle göra något mot min vilja. Han är inget monster. Han är en snäll/fantastisk människa, och jag gillar honom delvis. Dock en del dumma kommentarer ("ni är så lata att ni borde ha stryk", vem säger så till sina elever egentligen?) men kan förstå honom samtidigt, många är för ointresserad/vill ingenting.

isola:

Så kan det vara, men då hade han nog inte visat det sådär fysiskt på det sättet om det var det enda han tänkte. Backa undan nästa gång han vill kramas. Det är klart. Du känner dig smickrad och imponerad över att han valt ut dig och ser upp till honom, och det vet han.


Ja, svårt att veta. Men är inne på din linje. Är kanske en blandning av att han gillar mig som person + eventuellt något mer. Hur skulle du tänka om en lärare var såhär mot dig?
dyrasakerr:

Har svårt att tro att han skulle göra något mot min vilja. Han är inget monster. Han är en snäll/fantastisk människa, och jag gillar honom delvis. Dock en del dumma kommentarer ("ni är så lata att ni borde ha stryk", vem säger så till sina elever egentlig


Fast det vet du ju inte om han skulle, egentligen. [sad]
Men antagligen verkar han försöka manipulera dig istället.

dyrasakerr:

Ja, svårt att veta. Men är inne på din linje. Är kanske en blandning av att han gillar mig som person + eventuellt något mer. Hur skulle du tänka om en lärare var såhär mot dig?


Jag skulle tacka för komplimangerna och vara trevlig osv, men avvärja all fysisk kontakt och se vad som händer. Är inte into gubbar. Särskilt inte i sådan beroendeställning.
Hade han varit intresserad av mitt intellekt och min person hade han förstått och slutat med det fysiska och fortsatt som vanligt. Om han inte är helt bakom flötet.
isola:

Fast det vet du ju inte om han skulle, egentligen. Men antagligen verkar han försöka manipulera dig istället. Jag skulle tacka för komplimangerna och vara trevlig osv, men avvärja all fysisk kontakt och se vad som händer. Är inte into gubbar. Särskilt inte i sådan beroendeställning.


Det återstår att se vad som händer, ska vara mer avvikande. Dock gillar jag honom delvis men vet att det skulle bara sluta i katastrof och fattar inte att han inte förstår att hans uppträdande kan misstolkas? Vilket han dock borde förstå med tanke på att han endast kramar mig när vi är ensamma, men undrar han inte vad jag tänker? Han säger inte direkt något när vi kramas heller..
dyrasakerr:

Hur skulle du reagera på något liknande?


Jag skulle ta avstånd. En god relation kan man ha utan fysisk kontakt. Det är inte passande i den miljön vilken grad av relation det än är. Man måste se hur det kan uppfattas av andra (i skolan) och det kan snabbt bli väldigt fel.