Forumet - Hur tror ni att samhället kommer att se ut i framtiden för dagens tonåringar?

Hur tror ni att samhället kommer att se ut i framtiden för dagens tonåringar?

964 0 6
Jag tänkte på detta då jag städade ur mitt rum på elevhemmet jag bodde i så såg jag i det gemensamma köket att en kille lämnat smörpaketet framme på bordet och när jag tänker efter så hade det säkert stått där i en över en vecka, jag var även nere och åt middag en gång och då serverade dom potatisbullar och efter ett tag då jag hade suttit så kom en kille och ropade ''Vart är baconet da!?'' rakt ut, varpå hon som jobbade svarade att dom skulle spara baconet till julbordet (lite udda kanske, men så var det) och veckorna senare så innehöll potatisbullarna extra bacon både inuti och utanför, dom tillagade även baconsås och efter att det började ta slut så ropade den ena till den andra ur personalen att baconet började ta slut, varav den andra rusade för att hämta mer..

Dom gör ju verkligen allt för att det ska gå bra för elevhemmet, men jag tycker verkligen inte om att det ska behöva vara så här..

Minns även en gång då min kompis lillebror fyllde 15 år och då hade jag gett honom en födelsedagspresent, jag känner hans familj riktigt väl och vi brukar umgås ofta. Men då blev det prat om det på skolan då hans äldre brorsa går där tillsammans med mig. Efteråt så var det en tjej som också skulle fylla år, hon skulle bli myndig dagarna framöver. Sen så frågor hon mig: Men vad ska jag få för något i present? Jag blev alldeles tyst då men förklarade jag för henne att man bara inte frågar så rakt ut.. Blev riktigt paff att det finns gymnasieelever som gör såhär. 

Jag har själv blivit rätt bortskämd och jag kan säga att det verkligen inte är bra men så här skulle jag aldrig bete mig, har ni varit med om något liknande? Hur tror ni det här kommer se ut ännu längre fram?

Tänk på hur det blir ifall dom inför obligatorisk värnplikt igen.. Icke!
Dessutom så kan man inte ge presenter till alla man känner som fyller år, och det tänker jag inte gör heller. Jag menar folk kan ju inte bara tro att man ogillar dom för det utan det handlar ju om hur pass väl man känner varandra. Man ska inte gå med på sånt här för då ser dom en som ett lätt byte. 

Spana också in:

Alla är ungdomar någon gång och alla växer vi upp. Ruttna människor har alltid funnits och kommer alltid finnas. Har gjort i tusentals år. Det är inget nytt.

Jag tror personligen vi kommer se en vändning. Vår generation har en rätt god samhällsuppfattning och kommer förhoppningsvis göra ett rätt bra jobb vid uppfostring av våra barn. Sen hur staten och samhället i sig kommer ändras kan vi inte veta. Personligen hoppas jag på att den svenska kulturen luckras upp så att allmän-Svensson får lära sig och ta efter det goda från andra kulturer. Vi är rätt inskränkta i detta land.

Sen kommer det alltid finnas rötägg och människor som anser att ens egna barn är de enda som är vettiga här i världen. Så är det bara.