Forumet - Hur vaknar jag?

Hur vaknar jag?

905 0 27
Igår kom jag hem från skolan, dötrött. Jag gick och lade mig och vaknade sedan två timmar senare heeelt borta. Samma sak hände idag.

Det känns som om jag blivit väckt klockan fyra på morgonen typ. Svider i ögonen, kan inte tänka klart och allt är jobbigt. Har doppat huvet i kallt vatten, käkat men det verkar inte hjälpa.

Jag borde inte vara såpass trött, jag gick o la mig vid 11 tiden igårkväll, och sedan upp 07:20 till skolan.

Vad ska jag göra? Måste piggna till, har två superviktiga skolarbeten jag måste göra klart (en av dom tills imorn).

Rådgiv mig kära UM. [sad]

Spana också in:

fröken stöken:

försök lägga dig klockan 12 och vakna 5 PÅ FUCKING MORGONEN AAHAAGHAGAHGAH [mad] OCH SEDAN KOMMA HEM VID 6!!!! [mad]


Hahaha, jag brukar inte lägga mig vid 11 varje dag, men har börjat lägga mig tidigare nu dom senaste veckorna då jag är så jävla trött annars. Måste vara jobbigt. Lägg dig inte vid 12 om du måste upp så tidigt? [wink]
Du ska gå och lägga dig tidigare. Om man går upp runt sjutiden så bör man gå och lägga sig 21-22 på kvällen och inte senare än det för då är det större risk att man vaknar under natten och man sover inte lika djupt då. Det gäller för mig iallafall. Om jag somnar 23-24 så döööör jag nästa dag och mår skit och kan inte prestera i skolan.
Ingemarsdotter:

Samt testa om du har vitaminbrist [no-no]


Hur? [blush]

fröken stöken:

Jag hinner inte plugga om jag inte lägger mig sent. [tired] sluta klaga pojk.


Haha, alright.

Sagitta:

Du ska gå och lägga dig tidigare.


Om jag lägger mig tidigare än 11 så har jag oerhört svårt att somna! Även om jag känner mig jättetrött innan, så har jag svårt o somna när jag väl ligger i sängen. Därför väntar jag tills jag är lite extra trött, mycket lättare då.. fast kanske inte så bra för mig. Men det är ju som sagt skit samma då jag ändå inte somnar på en braaa stund om jag lägger mig tidigare.

FlashTox:

Träna!


Träna... menar du att jag ska göra armhövningar och liknande hemma när jag är trött, eller menar du att jag ska börja träna några ggr i veckan regelbundet? Jag gymmade för nästan ett halvår sen, och ja kände mig mycket bättre, men jag var tvungen att sluta pga att jag inte hade råd med gym och jag fick det gratis under en period. Cola dricker jag inte särskilt mycket av, längre, och energidrycker dricker jag inte alls ofta nu längre.

Tack för tipsen alla! :)
baconkebab:

Men det är ju som sagt skit samma då jag ändå inte somnar på en braaa stund om jag lägger mig tidigare.


Det blir lättare om man gör det ofta. Det ska ta tio minuter, sen ska man sova, om man inte somnat inom 20 minuter så får man gå upp, tända en svag lampa och läsa en tidning eller bara ta det lugnt, sen försöka igen.
Ingemarsdotter:

Ta blodprov på vårdcentral


Ouff, va jobbigt. Jag ska vänta en vecka och se om det blivit bättre, om inte får ja ta mig ner till en vårdcentral. Men det har som sagt bara hänt i två dagar nu, fast jobbigt är det.

Tjock_klossen:

Oj, know the feeling, hade en period då jag sov 21 timmar om dygnet, det gick inte att hålla sig vaken, man kunde nästan somna stående.

Om någon fattas, hjälper det inte hur mkt man sover, för så att säga sova ikapp. hade kaliumbrist


Jäklar va jobbigt! Ja säger samma sak som till Ingemarsdotter, jag avvaktar i en vecka och om det inte blivit bättre traskar jag bort till en vårdcentral.

EDIT: Kollade igenom länken och såg detta nu:
"Källor: Grönsaker och frukt. Bananer och potatis är speciellt bra källor."

Tror inte det är brist på kalium, jag äter grönsaker varje dag. Frukt äter jag också ofta, men inte varje dag. Samma sak med potatis. Men det kan säkert handla om andra vitaminbrister också...

Sagitta:

Det blir lättare om man gör det ofta.


Jag kan säga direkt att om jag lägger mig vid 10 tiden så tar det minst en timme för mig att somna. Fast jag brukar inte gå upp, utan jag ligger bara kvar och försöker somna, ibland går jag upp och dricker, men känner mig bara piggare då.

FlashTox:

Vet inte var du bor, men ta dig till typ något elljus spår och sping typ 4km varannan dag om inte mer.


Vill du ta död på mig? [surprised] Haha. Jag tror bara det är tillfälligt, men om det fortsätter såhär så ska jag besöka en läkare. Jag skapade mest tråden för att få tips om hur jag vaknar till, inte hur sover bättre. Men att gå ut och springa låter inte helt fel ändå, men jobbigt är det, heh. Ska försöka få ut mig iaf! Bra tips, tack.
min storebryr blir också zombie när han gör så
själv tycker jag det är asgött att sova efter skolan, men kanske max 1-1,5 h
har väl lite att göra med de olika stadierna i sömnen, hur pigg man känner sig när man vaknar osv.
är lugnt för dig men aktivera dig bah lite så vaknar du till [smile][smile]
och sov inte så länge nästa gång. antingen powernap, 15-20 min, eller 90 min (tror jag det är) ... eller jag kan inte det där så bra.