Forumet - Hur vet jag om hon gillar mig?

Hur vet jag om hon gillar mig?

4680 1 48
Hej jag heter Alex och är 15 år.
När jag gick i 6:an så frågade jag chans på en tjej (hur dum får man vara?) svaret blev ju inte det man förväntade sig, ''jag gillar dig mer som vän''. Men under de senaste fyra åren har vi bytt blickar med varann och det får mig att undra om hon gillar mig eller om hon bara tycker jag är konstig (?) eller snygg. Ni tjejer där ute, hur vet en kille om en tjej gillar en? Snälla svara och lämna gärna en massa frågor!
/Alexander
Jo men kanske man vill vara säker innan man går inn för ett direkt svar. Sen kanske jag måste visa henne att jag gillar henne? Kanske bjuda ut henne på bio med några av henne kompisar ect. Men det jag är rädd för är att jag bara har 3-4 månader kvar innan klassen löses upp och antagligen aldrig mer kommer ses.

Spana också in:

Jag tror jag har en plan hur hon ska veta att jag gillar henne. Först ska jag fråga en av hennes kompisar ifall hon har en pojkvänn, om inte vad hon tycker om mig. Sen hade jag tänkt att bjuda ut henne och sina kompisar med några av mina till bio och då har jag tänkt att fråga genom henne, då kanske hon fattar läget. Sen kanske börja prata mer med henne etc. Ända tills det känns bra att fråga om hon vill gå och ta en fika eller lunch.
Vad tycker ni om det? Låter det bra?
/Alexander
En annan sak som kanske betyder att hon är intresserad av mig var idag på slöjden. Hon hade nog sett att jag kollade på henne och då stirrade hon ut i det blanka och liksom bet sig på underläppen ett tag..... har ingen aning vad det betyder i verkligheten men jag tyder det som att hon är intresserad av mig. Men så ni vet så pratar vi aldrig så det är ganska stelt mellan oss sedan min super fail i 6:an. Så kanske bra om jag tar det lugnt i början och tar reda på lite mer?
/Alexander
My dreams are her:

Gör närmanden.


Jo skulle funka om det inte är så stelt som det är sen är hon väldigt blyg av sig. Jag tror jag måste ta det lungt i kanske en månad för att mjukna upp det lite. Eller så har jag inte förstått ditt citat riktigt. Men menar du som att kanske äta lunch med tjejerna etc?
/Alexander
GlaedrsEldunari:

Och, var inte så säker att hon alltid kollar på dig.. hon kan kolla på vad som helst runt om kring dig och det ser ut som att hon tittar på dig..


Jo det kan vara så men vart jag än sitter så kollar hon åt mitt håll. T ex om hon sitter i mitten av klassrummet så sitter jag 3 meter bort 1 meter bak till höger. Då kan jag se hur hon snabbt tittar över sin axel ibland. Det händer ofta på olika lektioner. Sen så brukar vi titta på varandra samtidigt så det blir lite ''awkward''. Men jag övervann min rädsla igår och började snacka med henne över facebook. Inte kanske det modigaste man kan göra men en bra början.
Alexander7938:

Kanske bjuda ut henne på bio med några av henne kompisar ect


Ja, börja umgås med henne. Fika efter skolan, bio, göra läxor tillsammans eller vad som helst. Kolla in henne och titta inte bort om hon möter din blick utan le och hälsa typ, visa att du är intresserad. Hon är förmodligen lika osäker som du och om ingen av er tar initiativ blir det inget.
Frippe96:

Ja, börja umgås med henne. Fika efter skolan, bio, göra läxor tillsammans eller vad som helst. Kolla in henne och titta inte bort om hon möter din blick utan le och hälsa typ, visa att du är intresserad. Hon är förmodligen lika osäker som du och om ingen av er tar initiativ blir det inget.


Ja det är precis det jag tänkt att göra. Problemet är att hon är väldigt blyg av sig. Så hon brukar inte börja en konversation med mig utan det är jag som får starta en.