Forumet - Hur viktig är utseendet i ett seriöst förhållande?

Hur viktig är utseendet i ett seriöst förhållande?

4115 0 45
Har tänkt på det här ett tag, har dock aldrig haft ett riktigt seriöst förhållande. MEN! Om jag skule ha en kille så skulle utseendet inte spela så stor roll. Gillar ju muskler ofc men mysig mage går också bra, eller spelar utseendet roll? Det kanske det gör. Jag raggar ju inte på någon som jag inte finner tilltalande..

Hur tänker ni? Shit, jag får inte ens rätsida på hur jag själv tänker..[mad]

Spana också in:

Personligen blir jag inte attraherad av främst utsidan, det måste finnas någonting annat där. Finns inte det kan personen se ut som mejslad ur marmor och be på knä om att få ligga med mig, det spelar ingen roll. De rent fysiska egenskaperna är phett irrelevanta, jag kan inte se på en bild på en person/se en person på gatan och därefter vilja idka samlag med'en.

(Eller, helt irrelevanta är de inte; även jag har naturligtvis ramar gällande fysiskt utseende på olika vis.)

*luddig harang*

Är jag ensam om detta?
Ögon i en plåthink:

Är jag ensam om detta?


Om du syftar på att en människa kan vara hur utseendemässigt fulländad som helst men ändå inte tilltala dig så förstår jag, ja. Att vara med ett svin är både avtändande och känns inte som ett speciellt bra sätt att spendera sin tid.

MEN, jag skulle liksom inte bli kär i Shrek om han kom fram till mig bara sådär. Men, jag skulle säkert kunna bli kär i personligheten som kanske skulle kunna leda till en förälskelse, eventuellt förhållande. Men det är en hypotes. Har inte prövat.
Inte alls. Skulle inte ens vilja ha någon som såg perfekt ut, det är ju alla brister som gör oss till människor. Älskar man någon så älskar man hela paketet, så att säga. Sen blir den personen ändå perfekt i ens ögon pga man känner denne ut och in, insidan speglas på utsidan.

Marmorscalare:

kär i personligheten


Jag tror att det går, om man typ... haft ögonbindel på sig när man lärt känna varandra? [crazy] Oftast är det ju hela personens kroppsspråk och beteende som tilltalar dig. Så om denna Shrek är charmig och du tycker han är väldigt tilltalande så kommer han ju bli finare och finare i dina ögon, på alla sätt (inte bara utseendemässigt).
Nachac:

Den tiden jag faktiskt var inställd på ett förhållande i en avlägsen framtid visste jag att jag aldrig skulle nöja mig med något mindre än perfekt, på alla plan.


Vet inte om du har grymt bra självförtroende eller något i den stilen men, jag skulle aldrig kunnna vara ihop med någon som var perfekt... Om jag skulle känna att han stod över mig på alla sätt så skulle jag inte klara av att ha ett förhållande med honom. Jag skulle bara se ner på mig själv för att jag inte var lika bra som honom.
Marmorscalare:

flicka


TÄNK OM JA E GRABB DÅ?

Marmorscalare:

Mycket klok flicka indeed. Jag ska tänka på det första. Men det kan nog stämma. I mina (väldigt få fall) Har jag gillat mina killar just för att de ofta inte är perfekta på många sätt. Eller så har jag bara försökt leta fram brister. Är det normalt?


Försökt leta fram brister för att du vill ha någon anledning att lämna dem, eller bara sådär? Jag vet inte, jag känner inte igen mig för oftast kommer det bara med tiden att man inser en människas brister, man behöver lixom inte leta.
Marmorscalare:

Om jag skulle känna att han stod över mig på alla sätt så skulle jag inte klara av att ha ett förhållande med honom. Jag skulle bara se ner på mig själv för att jag inte var lika bra som honom.


Objektiv perfektion är naturligtvis en omöjlighet och om du skulle känna att du stod under honom och mådde dåligt av det skulle han ju inte vara perfekt. Men även subjektiv perfektion hos en person är ju svår att hitta och är väl en av anledningarna till att monogami inte är min melodi.

Sedan handlar det väl lite om hur man betraktar sig själv, antager jager.