Forumet - Hur viktigt är det att svara på "djupafrågor"

Hur viktigt är det att svara på "djupafrågor"

210 0 31
Vissa verkar som dem bara ignorerar att dem äns har en själ. Och låtsas som den inte finns. Det tycker jag är väldigt sorgligt och synd om dem människorna, eftersom dom måste låtsas som dem bara är kroppar. Lika värdelösa som en sten kanske dem är. För dem blivit så besvikna att dem gavupp hoppet. Att själen finns de självklart. Lika självklart som och gå till kyrkan och att man ska vara snäll.

Spana också in:

Själen kommer till himmlen sän när man dör. Efter jord livet. Jord livet är inget viktigt gäller bara att inget dummt göra undertiden. Och gifta sig, skaffa barn, blablabla, dom vanliga sakerna. Sän kommer man till himlen där är allt super bra istället. Och man slipper plågas här på jorden. Eller rättare sagt själen kommer dit men bara för de som gjorde som gud ville.
OF 5:

Det är en typ av fråga som aldrig kommer få något bra svar och ändå ges alldeles för mycket tid, energi och känslor.


Frågan får aldrig svar för att samhällets syn på andlighet är starkt stigmatiserad gentemot vetenskapliga tankebanor och synsätt, och ett maskineri som motarbetar sig själv får väldigt svårt att processa den här typen av frågeställningar.
Har ingen lust att dryfta sånt här i egen text då jag inte är på särskilt verbalt humör för tillfället, men hänsvisar till serien Spirit Science (finns på youtube).
Självklart ska man ta det som framställs med en nypa salt och begrunda sannolikheten i det själv (han är trots allt också en människa precis som vi andra), men man kommer med otroligt många intressanta tankebanor och interna frågeställningar under seriens gång, både ur andliga och vetenskapliga (om än ibland till synes pseudovetenskapliga) perspektiv.
My dreams are her:

Har vi en själ?


nej.

My dreams are her:

Varför finns vi?


slumpen.

My dreams are her:

Kommer vi att förstå universums natur?


det slutar aldrig att expandera och slumpen avgör vilka kombinationer som smälter samman och blir särskilda system.

jag är djupt intresserad av svarta hål och paralella universum, men som en stor man en gång sade:
"meningen med livet hittar du inte ute i rymden, det är bara ett intresse."