Forumet - Hur viktigt är egentigen mode?

Hur viktigt är egentigen mode?

3679 0 47
I dagens samhälle spelar utseende en stor roll. Har man inte "rätt" kläder eller utseende passar man oftast inte riktigt in. Fördommar bygger även främst på hur folk ser ut, man blir direkt satt i ett fack. Man kan även lätt konstatera att media målar upp bilden av det rätta.
Vad tycker ni? Hur stor roll spelar egentligen kläder och utseende?

3447786819.jpg

Spana också in:

iidjot:

Absolut inte, detta har funnits lika länge som mode. Men det är antagligen som störst nu och dessutom riktar jag frågan till den unga generationen.


Detta har funnits långt innan mode. Kolla upp konformitet som begrepp inom socialpsykologin. Det borde klargöra min poäng.
(Jag har inte tid att förklara vad jag menar, jag har soppa att tillaga.)
iidjot:

Det är helt sjukt (Du röstade på detta alternativ)
38.5% (5 st)


Jag tycker att hela grejen med att duscha varje dag är absurd också.
Så jag har inte gjort det på en vecka.
(Ok, har inte haft tid)
I'll survive.

Nä, men mode är nonsens.
Att man ska se ut på ett visst sätt är oacceptabelt in min värld.
Kan inte centrera mig mer än så.

[love]
iidjot:

Ja, idealet som har med mode att göra. Det som får flickor att svälta sig sjuka för att se "normala" ut. Det som får unga människor att känna sig tvugna attt lägga sina pengar på smink, kläder m.m. Det idealet.


Diverse olika kroppsideal och mer eller mindre hälsosamma metoder för att uppnå dessa är väl knappast något nytt påfund?
mediakatt:

Diverse olika kroppsideal och mer eller mindre hälsosamma metoder för att uppnå dessa är väl knappast något nytt påfund?


Men herregud jag har aldrig sagt att det är något nytt! Men vi lever NU och det här forumet är NU. Asså du har nog missupfattat vad jag vill diskutera. Jag skiter i om det är nytt eller gammalt, men problemet finns. NU!