Forumet - Hur viktigt är orgasm?

Hur viktigt är orgasm?

4275 0 18
Tråden har 18 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Det är väldigt viktigt för mig. Under de första åren jag hade sex (med andra än mig själv bara) kom jag inte alls under sex. Det är bara sedan 1,5 - 2 år tillbaka jag öht kommer under sex, och inte såå himla länge sedan jag börjat uppleva vissa olika slags orgasmer under sex.

 Kontrasten mellan hur tillfredsställd jag var av sexet under perioden för några år sedan (då jag inte fick orgasm) och nu (när jag typ alltid får orgasm) är för mig enorm. Orgasmgrejen är inte den enda faktorn som gör sexet bättre för mig, men det är en väldigt tydlig och skönjbar grej. Kanske därför tycker jag att det är sjukt sjukt värt att komma under sex, och upplever det som mycket lame och frustrerande att inte göra det. Så ja, orgasm är mycket viktigt för mig.

Visst, det kan vara "skönt ändå" under sexet och sex är ofta fysiskt njutbart även under den tiden jag inte direkt orgasmerar (Galen). Men det är ju knappast någonsin en orgasmkänsla man når till då, om man inte alls är nära eller på något sätt stegrar mot orgasm i övrigt, utan snarare att det känns "trevligt" eller "najs" lol.

Det byggs ändå upp en frustration som bara kan lättas genom orgasm. Jag skulle i alla fall själv aldrig sanningsenligt kunna påstå att jag skulle vara fullt nöjd eller tillfredsställd utan orgasm. Och skulle jag inte få orgasm under sexet så skulle jag vara tvungen att fixa det själv senare ändå...

För mej är de viktigast att tjejen får orgasm och är nöjd då ja gillar att se mottpartnen  njuta de är bästRodnar sen vett jag inte hur andra men man ska inte va så sjelvisk tycker jag

Spana också in:

Jag har personligen liksom Ögon haft problem med att komma under sex på grund av den andres ovilja att fortsätta kämpa(samt ett bristande intresse av oralsex hos partnern under tidigare förhållanden.) 

Frustrationen det bygger upp förstör en enorm del av den känslomässiga och sexuella stämningen mellan varandra. Nu när jag får orgasm oftare känner jag för en stund en enorm tillfredsställelse och lycka i min tillvaro och gällande mig själv och honom. Att inte få orgasm gång på gång är för personen som att springa så snabbt den kan efter ett tåg som hinner gå precis innan denne kommer till det. 

Så ja, underskatta inte orgasmen. Speciellt inte den som byggs upp mer och mer och räcker länge.

Annorlunda är det om man anser att orgasmer är obehagliga och kittlande och aldrig vill få en. Har en vän med de känslorna.

För mig är det inte viktigt alls. Det är förvisso asskönt. Men det jag gillar med sex är själva stämningen, samspelet och att man vågar släppa garden, det är de som gör sex bra. Jag njuter mer av allt runt omkring typ. Platsen man är på, dirty talk, eller mer känslomässigt, typ ögontakt, långtsamt och mer närhet. Svårt att förklara, men det är inte själva knullandet, utan sexet överlag. Orgasm är ingenting jämfört med "the setting" typ. Men ska inte sticka under stolen med att det är en bra bonus!

Det beror på om du menar orgasm under ett samlag eller bara rent allmänt

Lagom viktigt.