Forumet - Hur viktigt är sex i ett förhållande?

Hur viktigt är sex i ett förhållande?

6987 2 55

Spana också in:

Alltså jag skulle vilja säga att det är mycket individuellt. För vissa kanske sex är det som bygger upp förhållandet och att man kommer varandra närmre medan andra inte alls har den tanken och hoppar över det. Personligen tycker jag att det är ganska viktigt för att känna att man verkligen är ETT. Att man inte bara kommer varandra närmre fysiskt, utan psykiskt också! 

för mig är det viktigt att ha sex med min partner. det är ett sätt att på ett intimt, mysigt och fint sätt få varandra att njuta och ge varandra kärlek. jag ser det som en akt av kärlek och ömhet. men vet att många ej håller med mig om just detta, tror att majoriteten ser sex som "bah' knölla" dvs typ endast för att komma, man kan då lika gärna bara onanera och den där kärleksbiten är irrelevant. men för MIG är det viktigt.

Jag tycker det är viktigt. Det är viktigt för mig att samma kemi finns även hos min partner när det kommer till sexlivet. Man är helt exposed och visar tillit och attraktion till sin partner när man har sex och är intima. Sen finns det olika sorters sex i förhållandet, men röda tråden ska densamma, att det är en sexuell kemi som tillhör partnerna.

om man ska titta på detta ur ett psykologiskt perspektiv så ja, sex ökar produktionen av endorfin (man kan säga att det är kroppens egna alvedon) och oxytocin som är hormoner som gör att man mår bra. Oxytocin produceras också när man myser med varandra, så kramar är minst like viktiga^^ det är faktiskt samma hormon som gör att amning är en positiv upplevelse. 

Brukar vilja vara bl.a. fysiskt nära folk jag gillar på det sättet, så skulle vara svårt att inte låta det gå över till sex. Sex är ett stort intresse hos mig, så förutom sexbehovet vill jag ha ett levande och utvecklande sexliv i med främst människor jag känner mig trygg med och som jag tycker om.