Forumet - husdjur

husdjur

213 0 2
jag må vara en skum människa rakt igenom men jag tycker att djur är är av dom bästa sakerna som finns. därför undrar jag lite saker om vad för husdjur man kan ha och om man kan ta med dom utomhus tex in till stan, hur mycket det kostar och vad man kan göra med dom. även vart man köper dom  :D 
de djur jag undrar om är lemurer, möss, råttor, hamstrar, hermelin, kanin och katter.
vad jag har hört så får man inte ha lemurer som husdjur men kan man typ smugla i n en sån i hemmen?

Inga kommentarer

Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Du måste tänka på djuren och inte på dig själv. Skulle en lemur må bra av att hänga med dig på stan? Nä antagligen inte. Ska du skaffa ett djur (ett djur man får ha hemma alltså) så ska du vara påläst om skötsel, ha pengar att ta hand om hen (det krävs mycket mer än bara mat) samt ha tid och plats för hen. Ett djur är en levande varelse som lever under flera år och kräver att du orkar, kan och vill hålla uppe allt detta under hela dess liv.
Dom enda djur av de du räknar upp som jag har egen erfarenhet av är katter och möss. Harar och kaniner springer det iof sig dagligen över min gård men dom räknar jag bort eftersom jag/vi inte har direktkontakt med dom. 

Katter är undert trevliga djur. Har själv sex stycken. En kille och fem tjejer. Samtliga sk omplaceringskatter dvs de förra ägarna kunde inte ha dom kvar av en eller annan orsak. Samtliga är kastrerade, vaccinerade och ID-märkta. Det är både rena raskatter samt vanliga sk bondkatter/huskatter.

Mössen (skogsmöss) är katternas bästa lekkompisar som de leker med tills mössen är döda och sedan äter katterna upp dom. Naturligt och ekologiskt. Mycket glad