Forumet - Huvudvärk samma dag!

Huvudvärk samma dag!

331 0 9
Det är måndag och jag har ont i huvudet som vanligt. Utan undantag har jag varje måndag huvudvärk från halv ett (man kan ställa klockan efter den) till jag går och lägger mig. Huvudvärkstabletter hjälper bara om jag kommer ihåg att ta dem innan den värsta värken kommer och jag vill ju inte hålla på och ta medicin hela tiden. Vad kan det bero på, och vad ska jag göra? Jag springer redan hos läkare av andra skäl, och jag är rädd att bli tagen som hypokondriker om jag gör det för detta...

Spana också in:

Fru Musica:

halv ett (man kan ställa klockan efter den)


Låter lustigt.

Fru Musica:

Huvudvärkstabletter hjälper bara om jag kommer ihåg att ta dem innan den värsta värken kommer och jag vill ju inte hålla på och ta medicin hela tiden.


Som i alvedon och liknande? En gång i veckan ska ju vara helt: [y]
Capture:

Kan väl bero på den enkla orsaken att du just har haft helg, sovit lite längre på morgnarna och varit uppe längre på kvällarna, och sedan måste ställa om din dygnsrytm och stiga upp tidigt för att sitta i skolan på måndagen?


Ja, jag har tänkt på det ganska länge. Men vad ska man göra åt det? Lägga sig tidigt på helgen? [chocked]
Fru Musica:

Ja, jag har tänkt på det ganska länge. Men vad ska man göra åt det? Lägga sig tidigt på helgen? [chocked]


Tja, stiga upp och gå och lägga dig lite tidigare på söndagen är såklart en lösning. Nu vet jag inte när du brukar stiga upp på helger, men att stiga upp runt halv tio/tio är ju inte jättetidigt och det blir samtidigt inte en enorm omställning sedan på måndagen.

Annat du kan tänka på är småsaker som att äta en ordentlig frukost, kanske ta med en frukt till skolan och äta till mellanmål och att inte stressa så mycket på morgonen.