Forumet - Hyckleri bland trakasserier och förtryck.

Hyckleri bland trakasserier och förtryck.

778 0 9
Har svårt att tro att folk har missat den så kallade #metoo-rörelsen. Denna rörelsen har startat diskussioner och debatter om just sexuella-trakasserier och förtryck på grund av ens kön.

Vad jag har sett som resultat av detta är ett fenomen, kvinnor, oftast i gymnasie-ålder blir "feminister" och säger sig kämpa för "allas" rättigheter. 

Sen ser man exakt samma tjejer sitta och lyssna på Amerikansk-ghettorapp som oftast består av sexualisering och objektifiering av kvinnor. 

Jag antog bara att det var min lilla håla till stad som hade dessa personer. Men efter att man festat i ett flertal andra städer märker man exakt samma sak. Denna grupp sätter på dessa förtryckande låtar på alla fester. 

Jag själv har inget problem med musiken då jag inte tar det allt för seriöst, men hur tänker alla dessa rättighetskämpar egentligen? Lite roligt hur mycket man kan hyckla.

xd

Inga kommentarer

Tråden har 9 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

En liknelse är väl när man lovar sig själv något (t.ex ett nyårslöfte att man ska börja gymma och komma i form) men inte orkar att ta tag i det, som väldigt många har svårt med.

Det är lätt att säga en sak men att verkligen göra det är något helt annan.
Att man är medveten om att det finns strukturer och förtryck innebär inte att man måste sluta ta del av allting i hela världen bara för att det är problematiskt. =) 

Spana också in:

Hur kommer det sig att du inte har något emot vad du kallar sexualisering och objektifiering av kvinnor och varför vill du att andra ska ha det?
Då hela vårt samhälle är uppbyggt av patriarkaliska strukturer kan ju kvinnor lika gärna isolera sig från omvärlden och stirra in i en vägg om dagarna, för varför existera i en värld som bara förtrycker dem?

Med andra ord, den logiken fungerar inte.
Väldigt underligt att vilja lyssna på patriarkalt förtryckande musik och samtidigt klaga på allt patriarkalt förtryck, väldigt underligt! Vad är det de vill? Vill de ha patriarkal musik eller inget sådant? Det får en att fundera hur folk är funtade.
Hur kan feminism vara en kamp för "allas" rättigheter? Feminism är enligt definition en kamp för kvinnors rättigheter