Forumet - Hyllning till Hermann Hesse

Hyllning till Hermann Hesse

231 0 22
Hej! Jag startar endast denna tråd för att hylla en av världens bästa författare genom världshistorien, enligt mig. Och jag läser förbannat mycket, ska ni veta, så det krävs mycket för att hamna på min topplista.

Antar att ni är intresserade av litteratur och gillar att läsa, med tanke på att ni hittat hit. Så jag hoppas för er skull att ni läst hans böcker redan eller kommer göra det med bums när ni sett denna tråd.

Mina favoritböcker av honom är (utan särskild ordning):
Siddharta
Stäppvargen
Glaspärlespelet

Så, spring och läs nu. Seså.

Spana också in:

Mycket OT i den här tråden?

Jag har läst Siddharta och Steppenwolf i nämnd ordning för ett bra tag sedan, sistnämnda av suget som skapades efter Siddharta. Steppenwolf var inledningsvis helt okej, karaktärsutformningen är tacksam för disillusionerade tonåringar trots att Hesse menade att boken var ämnad för äldre vuxna. Den började bra men mot bokens klimax tycker jag verkligen att den tappade sin charm, det känns som att Hesses sätt att skriva inte riktigt är det bäst lämpade för såna surrealistiska kapitel. Kommer att tänka på Haruki Murakami som skriver stilren "magisk realism" *ordbajs*.

Nä tacka vet jag Siddharta, det är en verkligen magisk bok som hans poetiska sävliga tyska är perfekt för, jag har bara läst den i dess svensköversättning men jag tyckte åtminstone mig känna av hur tyskans grammatik påverkade uttrycket! Fett nice bok, kan tänka mig att läsa den på tyska någon gång när mina kunskaper är uppvärmda igen.
nasir:

Är denna läsvärd? Vad gör det till en bra bok?


På samma sätt som Stäppvargen skildrar boken både den dikotomiska och dualistiska sidan hos människan, att man har flera sidor hos sig själv att de kan både samspela och förstöra för varandra. Jag gillar Hesses tankegångar kring det, så det är en orsak.

Eftersom du läst Hesses böcker tidigare kan jag säga att det är samma tema, handlar mycket om människans djupsinne och förstånd. Man blir inspirerad, fångad, på samma sätt som t ex Siddharta - boken berikar ens liv på något sätt.

Men nu när jag sagt så mycket så kommer du förmodligen att tycka den är dålig, då jag höjt upp den till skyarna. Men tycker absolut du ska läsa den!