Forumet - I denna tråd motverkar vi droger.

I denna tråd motverkar vi droger.

14883 0 822
I denna tråd ska vi tillsammans sammanställa information samt upplevelser beträffande droger.

Vi behöver just din hjälp för att underrätta de som blir allt mer intresserade av droger att vara väl medvetna om de skador och åkommor det kan leda till samt vilka konsekvenser och påföljder som kan förväntas. Det finns tyvärr nästan inget intresse för drogmotståndare att vistas här, informationen som utsprids belyser oftast bara en sida av drogvärlden. förespråkarna är unga, naiva och oerfarna. dom har ingen som helst aning om vad drogkonsumtion senare i livet kan leda till samt vilket inflytande deras vinklade informations inverkan på osäkra och nyfikna tonåringar kan få för verkan.
vi drogmotståndare måste mer aktivt jobba mot droger och göra oss hörda även i drogkretsarna. vi måste via information få utsatta människor, framförallt ungdomar att tänka till!
Det är främst ungdomar på detta forum, det är dom som är mest ömtåliga mot droger. det är dom som är mest lättpåverkade av information då dom ännu inte utvecklad sitt självständiga tänkande till den grad det nu skulle behövas! [crazy]
Vi måste jobba hårdare för ungdomarnas rätt att vara just nyfikna och utforskande utan att de ska behöva ledas till drogernas alla kval.

VI MÅSTE ORGANISERA OSS! FÖR SAMHÄLLET, FÖR VÄLBEFINNANDET, FÖR MÄNSKLIGHETEN !! [bigsmile]

Jag startar denna tråd med att dra ett exempel på hur det kan låta när någon oskyldig tonåring som börjat bli lite sådär lagom nyfiken på droger och frågor om t.ex amfetamin kan det i drogförespråkarnas munnar låta såhär:

"det är skitkul, man känner sig kreativ, social, allmänt tillfreds, en grym känsla av euforia samt man orkar göra en massa saker och tycker att allt är skitkul, när man är tjackad är livet som bäst, rekomenderas starkt [love]"

frågar du någon djupt insatt inom ämnet kan det låta såhär:

"Amfetaminets centralstimulerande verkan ger upphov till obefintlig aptit, törst samt behov av sömn vilket i sin tur orsakar undernäring och uttorkning. Sömnbristen orsakar paranoida tankar och psykos.
När amfetaminets effekt avtar startar den såkallade "avtändningen". Under avtändning ersätts euforin med dysfori, sömnbrist, undernäring och uttorkning känns nu av. [mad]

Amfetaminet har en inverkan på dopaminet och andra viktiga funktioner i hjärnan som påverkar välbehaget och blir grunden till depression. [rolleyes]

Näringsbristen, sömnbristen och vätskebristen ökar det redan förhöjda blodtrycket vilket leder till försämrad njurfunktion. [sad]
Njuren börjar hoppa omkring i magen då du rör dig och du behöver använda ett special anpassat bälte för att hålla den på plats, inte så mysigt då du och flickvänen hoppar studsmatta med eran förstfödda bebis som inte har en aning om vad det är frågan om.

Amfetaminet har även den fasansfulla biverkningen att genom uttorkning drar penisen ihop sig och du får den ökända "tjackballen". [confused]"

frågar du någon som provat drogen men som också har en någorlunda realistisk förhållningssätt till den kan det låt såhär:

"Har prövat Amfetamin en gång... kommer absolut inte röra den där skiten igen, asså shit, så jävla fuckkat.
Var uppe tills 12 dan efter, o då lyckades jag "sova" i 1 timme.
Efter det var jag vaken tills 01.00 samma dag innan ja lyckades somna, jag var så otroligt trött och sliten den dagen, fast det var som att kroppen inte visste hur man skulle sova :s, dan efter när ja vakna var ja trött så fort jag öppnade ögona men återigen kunde ja inte sova föränn sent på natten...
Hela veckan som följde den fredag var seg, deppig och sliten.
Skit drog som inte gör mer än att få dig att babbla obegränsat, bli psykisk störd och hela tiden vara tvungen att röra på dig.

När jag ska ta en drog så väger ja nackdelarna med fördelarna, typ hur starkt skiten är med riskerna att bli fuckade eller hur det blir när man kommer ner, och när det gäller tjack ska ni fan springa..."

eller såhär:

"Mitt användande av amfetamin:
Dem 3-4 första månaderna gick bra men men i nästan 3 månader vandrade jag omkring i en psykos som slutade med att jag körde omkring i bilen.... körde sm en galning för att undvika alla poliser som förföljde mig... sladdade omkring som en galning och visste tillslut inte vart jag var,,,, fick för mig att de fanns giftormar i bilen och stannade , hoppade ur och började slita av mig alla kläder för att kolla att dem inte hadde gömt sig där , ute var det -25grader och där stog jag i kallingarna och var rädd som fan.... visste inte vart jag var hadde nästan ingen bensin ( det här var i norrland där man faktsikt kan tappa bort sig på riktigt.... ) Började inse då att någonting var fel... satte mig i bilen livrädd för allt som gjorde minsta ljud.... körde till första bästa hus där jag knackade på ( fortfarande i kallingarna ) och frågade efter närmaste sjukhus... tog mig till det sjukhuset där dem efter ett par timmar kunde tala om att jag uppvisade alla symptom på paranoid scizofreni... försökte rymma därifrån eftersom att jag var säker på att dem ringt polisen,,,
sprang några varv runt sjukhuset utan skor i snön innan jag gick tillbaka in....
där inne såg jag hela tiden 3 barn som sprang omkring vart jag än gick och låste dörarna ut med fjärrkontroll så fort jag kom när utgångarna,,, så höll det på i ca 6 timmar innan jag slocknade på en brits... var nästan lika borta när jag vaknade men lyckades få ur mig nummret till en person som kom o hämtade mig.

Och det här var bara en kort beskrivning på den värsta av dem 90 dagar jag levde i psykosen. dem andra var nästan lika illa.
Och jag kan tala om att psyket ta ca 2 år att reparera till en nivå där man kan leva utan att vilja dö. Även om man inte pundar som jag gjorde kan det ta en djävla lång tid innan man ens kan leva som en normal människa igen."

[sad]

Jag vill fortsätta med att informera om den illegala drog de flesta tonåringar blir nyfikna på:
Här har vi marijuanas effekter:

paranoija, vanföreställningar, hallucinationer, panikångest, ökad aptit vilket kan leda till fetma, personlighetsförändringar(ofta utan att personen själv är medveten om det), kan utlösa psykos, bidra till schizofreni, asocialt betéende(personen blir mer och mer bortkopplad från omvärlden och kontakt med människor), beroendeframkallande(drogen blir konsumentens centrala punkt i livet), försämrat närminne, försämrad inlärningsförmåga, sömnproblem, användaren blir mer och mer förslappad och tappar mer och mer lusten att åstadkomma saker som inte är direkt kopplade till cannabis,
finns kopplingar mellan cannabis och mord:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,991013,00.html
http://www.expressen.se/index.jsp?a=858117

cannabis bidar till en stor risk för trafik olyckor:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,913851,00.html

cannabis användare hamnar ofta i problem med lagen vilket både leder till sociala problem samt problem inom arbetslivet. [sad]

såhär kan en marijuana trip se ut:

"Jag snea på nå supergräs förrut de var de värsta i hela mitt liv allt va helt jävla knas, den värsta psykedeliska upplevelsen i hela mitt liv, kan inte fatta hur de kan bli så...För mycke att berätta om de, men jag var iaf helt säker på att jag skulle dö men tillslut lyckades jag lugna ner mig med att jag eventuellt bara hamnar i koma..haha... De var helt sjukt alltså, jag tror inte ni kan föreställa er hur jävla skruvat allt var, kan knappt tänka mig att man blir så skruvad på lsd. Men denna mardröm satt i 30 timmar, så de var nog inte långt ifrån psykos där...Innan de hade jag ett starkt psyke, de kan jag säga att jag inte har nu, även om de börjar bli bättre igen."

samt lite statistik som bör få alla att tänka till angående den mest använda drogen, d.v.s alkohol:

6000människor om året dör i sverige p.g.a alkohol, majoriteten av våldsbrott, bilolyckor, våldtäkter samt vandalism begås av människor påverkade av alkohol,10% av SVERIGES befolkning lider mer eller mindre av alkoholism och alkohol orsakar skador som kan uppskattas till 150miljarder kronor om året.

Jag råder er alla att följa mitt exempel. [bigsmile]

För att bekämpa drogerna måste vi börja i grund och botten,
jag tycker detta forum är en bra start!
[wink]

Spana också in:

Det är verkligen synd att cannabis kan utlösa psykoser. Om alla kunde tåla det skulle den drogen vara helt ultimat. Och jag lovar dig att våldet i samhället skulle sjunka drastiskt. Tänk er i fall alla satt och rökte på krogarna under helgerna, skrattade ihop och kopplade bort arbetet och vardagen. Nedsjunkna i sköna fåtöljer, avslappnad med musik och trevligt sällskap.
Jag är verkligen ledsen för dem som fått dåliga upplevelser av cannabis, då avråder jag er att hålla borta från det.
Dluffscastle:

Aftonbladet och expressen som källor, lär ju förövrigt finnas ganska många mer mord där alkohol har varit inblandat än cannabis


Absolut, och olyckor också. Man blir ju mer djärv av alkohol.
Bara ta mig själv som exempel från igår kväll. Jag va ute och slirade och hamnade i en del munhugg (inget som jag föredrar), men när jag är berusad hanterar jag inte det på bästa sätt utan kan vara rätt provocerande tillbaka.
Om jag skulle ha rökt skulle jag aldrig hamna i såsana situtioner och det vet jag, har aldrig inträffat förr heller.
Förslag:

Förespråka avkriminalisering av narkotika.

Dagens politik skapar en svart marknad, vilken sköts av kriminella i det mörka. Köparen får betala överpriser (vilket leder till ökad brottslighet) och vet inte så säkert vad denne införskaffar, blir ofta pålurad tyngre narkotika.

Dessutom blir narkomaner utstötta ur samhället vilket gör det svårare för dem att få hjälp. Ifall det var lika lagligt som exempelvis tobak skulle missbrukare kunna söka hjälp hos skolans kurator, på vårdcentralerna, sluta-röka-liknande-linjer, och det skulle kanske finnas motsvarigheter till nikotinplåster/tuggummin - utan att riskera en dom för narkotikabrott.

Förbuden har motsatt effekt och är endast allena ett politiskt spel.