Forumet - i fängelset

i fängelset

741 0 31

Spana också in:

Foxxie:

Svenska fängelsen är inte riktiga fängelsen, de är lyxlägenheter där man ska "rehabiliteras".


Mmm. Vi borde plåga och tortera fångar istället så att de blir helt psykiskt förstörda och avskärmade från verkligheten. Det låter som en fett smart taktik för att motverka återfall.

Fast högern har ju alltid föredragit batongen framför att faktiskt lösa problemen i samhället...
Bash a Brat:

plåga och tortera fångar


Äh, nej. Bra vård är det som behövs. Beter sig en människa så pass fel så du anser att den behöver torteras så behöver h*n vård för att bli frisk från sitt sjuka tänkande. Eller bara inspärrad om det är obotligt. Tortyr är bara fjanterier
Sverige har bland de lägsta brottsligheterna i världen och bland de bästa fängelserna med högst standard och även väldigt lågt återfall.

Och att påstå att det är lyxlägenheter, alltså seriöst ge er... TV och en säng är inte "lyx"... det är fortfarande rum på ett par kvadratmeter med de mesta delat, och dom är inlåsta drygt 12 timmar om dygnet för sig själv och får vara ute ett par timmar om dagen... det är inte lyx... det är bara hög standard i jämförelse med andra fängelser världen och det är sjukt bra.

Det heter inte ens straff i Sverige... det heter påföljd... det heter kriminalvård och inte något annat konstigt.
Vi rehabiliterar istället för att straffar och det fungerar bättre än för de andra, det är inte perfekt men bättre... finns inga skäl att göra saker sämre.
Issen:

Sverige har bland de lägsta brottsligheterna i världen


Beror på att man låter den produktiva delen av befolkningen försörja den parasiterande delen av befolkningen och de extremt låga fängelsestraffen så man kommer ut efter högst 1 år för de flesta brott.

Issen:

det är inte lyx... det är bara hög standard i jämförelse med andra fängelser världen och det är sjukt bra.


Sjukt bra ifall man är socialmarxist

Issen:

Och att påstå att det är lyxlägenheter, alltså seriöst ge er... TV och en säng är inte "lyx"... det är fortfarande rum på ett par kvadratmeter med de mesta delat, och dom är inlåsta drygt 12 timmar om dygnet för sig själv och får vara ute ett par timmar om dagen


Kriminella ska va inspärrade 20 timar om dagen med vatten, bröd, och kanske någon bok för att utbilda sig.
Issen:

Vi rehabiliterar istället för att straffar och det fungerar bättre än för de andra


Issen:

Sverige har bland de lägsta brottsligheterna i världen


Det kan stämma, dock tycker jag att vi ska specificera brottslighet en aning. Självklart förekommer stöld mer frekvent i Irak än i Sverige av den enkla anledningen att i Sverige behöver inte människor stjäla.

Sen att jämföra Sverige med välden är väl lite att ta i, att det begås fler mord i Brasilien än i Sverige har ingenting att göra med att Sveriges kriminalvård är bättre eller sämre.

Vi avrundar det till Europa istället och kollar på den här:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Homicide-world2.png

där Sverige rankas högt upp med antal mord per capita.

Tillåt mig att lägga fakta åt sidan för en stund, jag är varken bitter eller ond, men ifall någon medvetet skadar mig eller personer jag älskar vill inte jag att den skyldige ska "rehabiliteras" som det så fint heter, jag vill att den skyldige ska straffas.

Alla mördare är inte sjuka individer, de flesta är människor, och människor ska ställas till svars för sina handlingar.