Forumet - IB-intervju

IB-intervju

372 0 4
Hej!
Jag går sista året på högstadiet och har bestämt mig för att gå IB-programmet efter sommaren. För att komma in blir man först kallad till en intervju och två antagningsprov. Jag vill verkligen kommer in men skulle vilja veta innan om proven och själva intervjun. Är det någon som har gått i genom det jag snart ska göra? Jag vill veta svårigheten på proven är det som ett vanligt prov eller svårare. Var det var mycket fritt skrivande t.ex. att skriva en berättelse. Eller var proven mer begränsat med linjer för svar.
Det jag är mest nervös är själva diskutionen. Jag har en förmåga att bli tystlåten då jag blir nervös. Är det något som jag bör tänka på att göra eller ta hänsyn till under diskutionen?
Är väldigt tacksam för svar!
Jag har för mig att största delen av engelskdelen av provet var att läsa en text och sen svara på frågor(iallafall när jag gjorde det för två år sedan), och matteprovet var som vilket mattetest som helst.

Och intervjun ska du nog inte vara nervös över, du får några frågor du ska svara på och sen är det inte mer med det [smile]

Spana också in: