Forumet - Ibland gör människor roliga uttalanden [crazy]

Ibland gör människor roliga uttalanden [crazy]

1017 0 18
mjölk:

"Where Harry Potter ends Twilight begins.." säger en tjej jag känner. HATAR HENNE.


hon har uppenbarligen inte läst boken. finns inga likheter mellan dem. om man bortser från "superkrafter" men de kommer inte fram itwilight förrän i breaking dawn. finns ingenting som känns fantasy med twilight. allting handlar om kärlek.

att edward är vampyr gestaltar den förbjudna kärleken. det som står i centrum med edward är ju trots allt att han är "perfekt". inte förrän i eclipse börjar det likna fantasy. men jag kände knappt av det då. däremot kan jag hålla med om att breaking dawn känns rätt fantasy. jag gillade inte den. många stunder jag kände "detta är så övernaturligt och trist" vilket jag alltid känner med fantasy.

twilight tetralogin är helt klart mer romance än fantasy, om man knappt kan räkna det till fantasy. jämför liksom med andra fantasyböcker.

Nintendo:

Hm, jag förstår inte riktigt liknelsen mellan Twilight och Harry Potter. Böckerna är inte lika.


håller med. och det är inte subjektivt. rent objektivt är de inte lika; det kan vem som helst som läst dem konstatera.

Spana också in:

sikkos:

Nej, jag läser inte fantasy har jag sagt (och röstat). Twilight är fantasy.


Twilight är en blandning av romance, YA och fantasy. Författaren själv räknar den mest till romance och YA. Breaking dawn och kanske även Eclipse är fiction.

Jag läser inte heller fantasy. Jag avskyr fantasy, men jag gillar Twilight. Den handlar om romantik inte fantasy, magi etc.

Och du skrev att den är i Harry potter stuket vilket den inte är. Det har tom andra personer som faktiskt läst boken konstaterat.

Uttala dig inte när du inte ens läst boken.sikkos:

Den är Harry Potter-stuket utifrån fantasy-synvinkel.


Då skulle du skriva att den är fantasy och inte i Harry Potter - stuket. Den är inte ett dugg lik Harry Potter. Det kan vi som läst den konstatera.