Forumet - ID-Kort/Pass

ID-Kort/Pass

266 0 10
Id behöver du bara fylla i det som finns på deras hemsidan samtidigt som du bokar en tid. Sen betalar du via nätet ju tidigare desto bättre. Sen sticker du ditt den dagen med saken som du hade anmält med. De kommer att ta bild på dig och sen skriver du under, klart. Sen är det bara och vänta en vecka och så så går du och hämta det. Det här är du om du gör på Skatteverket.

Spana också in:


ThundWind: Pass typ samma sak, beroende på vilken sortens pass du har.


Sunsets: Precis som thundwind skrev. Boka tid. Du går till polisen. De tar foto. Sen skriver du namnförteckning. Efter cirka en vecka besöker du polisen igen och hämtar ditt id. Klart!

Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/
Tack ni två! Missen jag hade gjort var att man kunde göra ID-handlingarna på olika ställen, ja, Skatteverket och Polisen. Lyckades blanda ihop infon Skål

spearmint: Hallå!
Behöver skaffa ID-kort samt ett förnyat pass, men jag undrar hur man går till väga? Det är lite otydligt på nätet, i alla fall det jag hittat. Därav undrar jag om någon här gjort det nyligen och kan förklara processen? :)
Har du inget giltigt ID får du en blankett där 3 personer som ej är släkt ska lämna underskrift för att intyga att du är du.. Mitt råd är att endast skaffa pass då ID kort är onödigt med pengar, särskilt om man tänker skaffa körkort inom 5 år. Jag skaffade ett nytt pass för att ta körkort. 

SvartePetter24: Har du inget giltigt ID får du en blankett där 3 personer som ej är släkt ska lämna underskrift för att intyga att du är du.
Haha du har ingen aning om vad som gäller, eller så trollar du. Räcker med en person, självklart får det vara en släkting som är det bästa alternativet.

Skatteverket
https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/idkort/villkorforattfaansokaomidkort/godkandaintygsgivare.4.76a43be412206334b89800035849.html

Polisen
https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/godkanda-intygsgivare/

SvartePetter24: Mitt råd är att endast skaffa pass då ID kort är onödigt med pengar, särskilt om man tänker skaffa körkort inom 5 år. Jag skaffade ett nytt pass för att ta körkort.
2022 då införs en ny typ av id med högre säkerhet, som bara Polisen får utfärda.

Id-kort som i dag utfärdas av banker och företag, med så kallad SIS-standard, samt körkort kommer inte att gälla som statlig id-handling från 2023. (Vet inte om det gått genom än, tror det kommer gå genom.)