Forumet - ida eja philosofisk - rolighetsgen

ida eja philosofisk - rolighetsgen

146 0 6

Spana också in:

honolulu:

föds man till rolig?
lr ere samhällskonstruktion? evolution? genus? va tros d?


Förmodligen handlar det snarare om ens uppväxt, och hur man själv lär sig tänka och bearbeta saker.
Komik är ju ett väldigt brett ämne, men har ändå ganska många saker gemensamt. Många av de saker man bör "lära sig" och förstå inom komik är ju såklart tajming, då mycket handlar om tajming i berättandet.

Bredvid tajmning så många man ju även ha en uppfatting om hur man berättar "bra" och vad som funkar och inte funkar. Man måste ju såklart kunna uppfatta och identifiera det roliga i en historia, samt kunna berätta den på ett sådant sätt som förstärker de roliga.

Den kanske viktigaste delen är nog ändå att man måste hitta och uppleva ganska mycket, för att exponera sig och förhoppningsvis vara med om så mycket roligt och bizart som möjligt, för att kunna ha något att berätta om. Efterman ha "upplevt" dessa moment måste man ju då kunna bearbeta och tillslut använda dessa skapade historier.

Frågan är ju då, kan man födas/uppfostras till att kunna utnyttja så många av dessa kriterier som möjligt?

Förmodligen kan man det.
En typisk komiker hade nog ganska tidigt i sitt liv ett lite annorlunda sett att se på saker och ting. Kanske såg man direkt det komiska i olika situationer, kanske hade man möjlighet att dela med sig av dessa i ung ålder till sina kompisar eller föräldrar och syskon.
Kanske hamnade man i olika ovanliga situationer av olika anledningar. Vad vet jag :D?