Aviseringar
Rensa alla

Idé för UM


Ämnesstartare

Veckans vy/Veckans view

Morgontidningarnas TV-krönikor kan vara lite... torra. Trista. Jag har svårt att se att en sextonåring bläddrar förbi recensionen av ett TV-spel för att se vad en gammal farbror med tomteskägg kollade på TV eller lyssnade på radio i förrgår. Så jag tänkte att jag gör, en gång varje vecka min egen TV-krönika inför veckan som kommer. Små, slagkraftiga texter som kanske får någon att fnissa. Huvudtanken är att tonåringar inte hinner kolla så mycket på TV med alla läxor och hockeyträningar osv, så vad om någon tipsar om ett program som de inte får missa? Eller någonting som bör undvikas? Dessutom skulle en konsekvent artikelserie som denna behövas på UM, för att förmedla en känsla av identitet. Anyhoo, här är ett exempel på hur en sådan text skulle kunna se ut:

Numb3rs är redan lite av mitt personliga mobboffer. Kanske för att jag är pissdålig på matte och jag känner mig provocerad av en liggbar mattesnille (med lockar att döda för) som löser brott genom att... lösa ekvationer. Flera gånger har jag kallat serien idiotisk eftersom varje avsnitt slutar med att han minns en ekvation, eller en paraflum-diagram som är relevant med ett dubbelmord. "Genom den här mirakel-algoritmen kan jag avgöra vem som sköt honom, vad hon eller han heter och vilken tandkräm hon föredrar!" Avsnittet som sänds på Torsdag i TV4 kl 22.25 kommer att handla om... förlåt, jag måste citera synopsen: "När en ambassadör drabbas av inbrott där ett par exklusiva sneakers blir stulna får Don nästla in sig i den undre världen av sneakerssamlare..." Ni som tycker om Numb3rs, I rest my case. Alla ni andra, missa inte den klockrena filmen Analysera Mera med den sjukt underskattade skådespelaren Billy Crystal. En annorlunda film med ett härligt manus, där Lisa Kudrow smyger in på ett hörn. Om nu inte har någonting annat för er en fredagkväll, se den 21.30 på Kanal 5.

Tips? Kritik? Förslag? Kom gärna med förslag på namnet, jag menar Veckans view? Usch.


   
Citera
Ämnesetiketter

Vet att Alexandra hade en liknande idé för ett tag sedan, men den rann visst ut i sanden.

Nåväl. Jag gillar tanken med en återkommande artikelserie, kontinuitet är bra på alla sätt och vis.

När det gäller tv-krönikor så är det viktigt att få in mycket personligt tycker jag, annars kan man lika gärna läsa tv-tablån. Jag tycker du lyckas väl med det, tror att den typen av text du skrivit är vägen att gå.

Tycker du ska försöka få in lite tankar om tidigare program/avsnitt också. Lite analys och så.

Jag är överlag positiv alltså. Vad säger ni andra?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Som en sucker för TV-krönikor är jag också mycket positiv [bigsmile] Grymt Nils!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Aight, skönt med feedback. Fast jag avvaktar tills fler har fått säga sitt, vill inte rusha things n shit


   
SvaraCitera

Låter bra detta, bara man tänker igenom allt ordentligt så att man verkligen klarar av att publicera en varje vecka. Kontinuitet och konsekvens är viktigast av allt om artikelserien ska bli populär.

Som du säger så låter Veckans View lite corny, men man behöver kanske inte krångla till namnet allt för mycket mer än typ "Veckans tv" eller "Veckans tv-program".


   
SvaraCitera

Några fler funderaringar på det här Nisse?


   
SvaraCitera