Forumet - Identitära rörelsen i Svergie

Identitära rörelsen i Svergie

3016 0 30
Utvecklingen inom vit makt-miljön går mot att grupperna blir mjukare, åtminstone på ytan. De kallar sig inte nazister eller fascister. I stället används nya termer som till exempel identitärer, patrioter eller ”den nationella rörelsen”. „
— Brottsförebyggande rådet

Nej, vi är inte "nazister" eller nationalsocialister, vi är identitärer. Vi kräver inget för oss nordbor som vi inte är beredda att ge varje folk på jorden: rätten till fortsatt existens och självstyre i våra egna historiska hemländer. I de mer oseriösa etablerade medierna vill man alltid förknippa varje form av europeisk etnisk medvetenhet med nazism, eftersom den har dåligt rykte hos de flesta svenskar. Det är en form av ful men ganska effektiv propaganda, som ibland brukar benämnas "guilt by association". „
— Nordiska Förbundet

Vem har rätt kring den idenitära rörelsen?

Spana också in:

If it walks like a duck, quacks like a duck...

Nazism är ett överanvänt ord, och det stämmer säkert att vissa av de här grupperna eller individer inom grupperna inte är nazister - men de har tidigare, och till viss del fortfarande, haft uttalat rasistisk och/eller nationalsocialistisk politik. Och de som inte har/har haft det har fortfarande en väldigt stor tendens att samarbeta med de som har det.

Ta "Svenskarnas Parti" - för bara två år sedan var de öppet nazistiska, nu kallar de sig bara "nationella". Samma ledning, och ungefär samma medlemmar. Att de alla radikalt skulle förändrat sin ideologi samtidigt och nu inte alls vara nazister känns inte direkt trovärdigt.
Stringburka:

If it walks like a duck, quacks like a duck...


Så med det resonemanget så är Ung Vänster och SSU samma sak som AFA eller?

Stringburka:

Nazism är ett överanvänt ord, och det stämmer säkert att vissa av de här grupperna eller individer inom grupperna inte är nazister - men de har tidigare, och till viss del fortfarande, haft uttalat rasistisk och/eller nationalsocialistisk politik.


Ehh you say what what in the what what? Detta är ju inte logik för fem öre. Först säger du visserligen är som så att dessa grupper inte är nationalsocialister, men att de kör eller har kört nationalsocialistisk politik. Hur går detta ihop?

Stringburka:

Ta "Svenskarnas Parti" - för bara två år sedan var de öppet nazistiska, nu kallar de sig bara "nationella". Samma ledning, och ungefär samma medlemmar. Att de alla radikalt skulle förändrat sin ideologi samtidigt och nu inte alls vara nazister känns inte direkt trovärdigt.


Kan förstå att det inte känns trovärdigt. Ungefär som när Vänsterpartiet upphörde att heta Vänsterpartiet Kommunisterna menar du? Är visserligen inte någon större fan av SvP. Men jag vet att partiet faktiskt har fått in folk som inte är nationalsocialister efter namnbytena. Men visst, att ledningen skulle ha bytt ideologi som privatpersoner känns föga troligt. Dock så är det ju faktiskt som så att de numera inte praktiserar en nationalsocialistisk politik. Numera står de för en ganska så intetsägande politik utifrån ett ideologiskt perspektiv om man ska vara ärlig. Och det är väl politiken de för som de ska granskas för, inte enskilda politikers privata åsikter... Ja om man jämför med vänsterpartiet t ex.

Överlag så finns det dock nationalsocialister i den nationella rörelsen i Sverige. Dessa är dock en minoritet enligt min mening. I princip alla man träffar är antingen oideologiska autonoma nationalister, eller så är de nationella demokrater tillika etnopluralister. Men detta är bara en personlig reflektion. Är själv nationell demokrat och etnopluralist. Har träffat folk från i princip hela landet på olika manifestationer, möten, fester och föreläsningar. Men som sagt bara en personlig reflektion.
Asha:

Brottsförebyggande rådet (Du röstade på detta alternativ)


Etnopluralister, identitärer, whatever. Fortfarande fascistiska ideologier. Knappast så att nationalsocialismen är den enda formen av vit makt-ideologi. Det intressanta är ju vilket konfliktperspektiv som presenteras i samhället, nämligen ras/etnicitet/kultur/nationalitet/osv. istället för klass. Ideologin är till för att strypa klasskamp genom att uppmana till vertikal solidaritet istället för horisontell. Arbetarklassen spelas ut mot varandra, precis som i övriga högerns "innanförskap-utanförskap"-retorik, och uppmanas till att alliera sig med sina arbetsköpare för att dessa råkar ha samma hudfärg (eller någon annan form av konstruerad gemenskap). Oavsett deras retorik så kan man inte frångå faktumet att de presenterar konstruerade idealistiska ridåer för att dölja den grundläggande materiella konflikten i samhället, motsättningen mellan arbetarklassen och borgarklassen. Motsättningen mellan de som äger och de som tvingas arbeta för dessa för att överleva.
Bara Ta Allt:

precis som i övriga högerns "innanförskap-utanförskap"-retorik, och uppmanas till att alliera sig med sina arbetsköpare för att dessa råkar ha samma hudfärg


Hur förklarar du då att LUF, CUF och MUF är för friinvandring? [tard]

Vet ej riktigt vad du enar med innaförskap-utanförskap retrorik. Det finns två dimensioner som jag ser det. Ena är höger och vänsterskala, den andra är öppen och sluten skala. Om man är öppen Sverige kan man nog kanske inte undgå att sympatiserar lite med autonoma miljön på den punkten. Medan om man är sluten kanske man har lättare för att sympatisera med vit-makt miljön på frågor gällande dessa. Vilket är den delen på skalan som jobbar med övre sagda retorik. Har egentligen inget med höger och vänster annars att göra.

Du kan läsa: ​​Detta plus övre ungdomsförbunds handlingsprogram som källor.
Asha:

Samma känsla jag får. Kan du uttrycka hur och varför?


Brottsförebyggande rådet för att dem hävdar att patrioter och nationalister är konspirativa nazister i fårakläder.
Nordiska Förbundet för att dem har någon förvirrad idealiserad bild av etnicitet, historia och samhörighet.