Forumet - idrotts hjälp!!!

idrotts hjälp!!!

378 0 9
Jag går första året på NV o allt går bra, utom idrotten o eftersom att det är ett kärnämne går det inte att ta bort.
Är livrädd o får panikångest varje gång vi har idrott, o det är EN av orsakerna till att ja inte vill leva mer.

Om man sitter i rullstol eller har andra fysiska problem kan man ju får intyg om att slippa idrotten.
Borde inte det gå om man har psykiska problem också?
ellizz92:

Om man sitter i rullstol eller har andra fysiska problem kan man ju får intyg om att slippa idrotten.


Det kan man visst inte längre. När jag hade liknande problem som du på gymnasiet sade dem att det minsann fanns flera elever på skolan som var rullstolsbundna och som ändå var tvungna att ha idrott och lalala.

Det finns tyvärr inte så mycket du kan göra tror jag. Jag försökte prata med lärare, SYV, och en skolpsykolog och hörde överallt om det inte fanns något sätt att slippa idrotten då jag inte klarade av den och tyckte att det var dumt att allt annat skulle gå åt helvete enbart för den.
De sade att det var omöjligt överallt, och jag bestämde mig för att hoppa av (inte enbart därför, men delvis).

Det finns ju alternativa skolformer, om du känner att det är så jobbigt att du inte kan genomföra det på något vis. Såvitt jag förstått har många folkhögskolor inte ämnet idrott, och jag antar att det är svårt att ha det om man läser på distans också, men det vet jag inte så mycket om.
Så om du inte klarar av gymnasiet så ska du veta att det finns andra sätt att studera på.

Dock brukar de ju kunna erbjuda alternativ även på gymnasiet, som att träna själv på gymmet eller simma eller liknande, och kanske bara vara med på några få idrottsmoment för att visa att man kan det. Har du pratat med din lärare om detta?
Hos oss på Rudbeck kan man få intyg av skolsyster, så man kan läsa idrott på distans (dvs. röra på sig hemma, fylla i exakt vad man gör och på så vis samla ihop ett visst antal timmar, svara på jätteenkla frågor om kroppen m.m.). Nu vet jag inte exakt vad de går efter osv, men jag får också en massa ångest när jag ska prestera fysiskt inför andra, duscha & byta om m.m., och jag fick intyg [y]

Spana också in: