Forumet - idrottsångest

idrottsångest

218 0 9
hej hallå, ska börja 1an i gymnasiet nu efter lovet och har en väldig ångest över idrotten i skolan. skolkade i princip hela idrotten från 7an tills nu men har insett att jag måste delta nu för att få gymnasieexamen. är ju verkligen sämst på idrott, har inga muskler överhuvudtaget och även en härlig dos socialångest på det. så att springa å hoppa plintar (som jag inte kan) å svettas med en klass jag inte känner får mig att vilja vända mig till närmsta bro.

någon som relaterar eller vill ge mig lite tips för att överleva detta? 

Spana också in:

Tja, kan ju inte hjälpa dig med något av dina problem, men jag kan däremot säga något som underlättar för dig, förhoppningsvis. Det är få som verkligen bryr sig om andra på idrotten, i alla fall i min klass. Många är där, gör sin timma och gör så gott som det går. Mer än så kan verkligen läraren inte kräva, och om du visar att du verkligen vill och försöker, så är det nog inga problem. Jag tror att det är svårt att få underkänt om du bara vill och vågar.

Lycka till!

cillphi:
man måste ha ett F eller godkänt betyg för att få examen, är man inte med på lektionerna finns inget att bedöma så man får streck :/
Tänkte oxå så först men idrott tillhör väl inte dem ämnen som man måste ha godkänt i för att få examen? Det viktiga e ju poängen så det är dem du ska räkna på. Du behöver väl ha typ 2300 poäng godkänt av totalt 2500 

i vilket fall tycker jag att du ska köra idrotten, var bara dig själv och skit i allt annat 
Ska jag vara helt ärlig så måste du möta dina rädslor för att bli av med dom. Nu är det kanske inte det bästa exemplet men jag var iaf skit rädd för mörka skogar då jag var liten men jag tvingade mig själv att gå där ändå helt ensam och då försvan rädslan. Rädsla är lite somxett gift behandlar du det inte så ligger det kvar och blir bara värre.