Forumet - Ifall ni får barn, hur...

Ifall ni får barn, hur...

1368 0 48
skall ni förklara vad som händer efter döden? Själv är jag väldigt kluven, då jag är ateist och tror inte på någon reinkarnation eller liknande.

Men det är ju ganska hemskt säga till ett litet barn: "Nu är farmor död, hon blir mat åt daggmaskarna och kommer ruttna." Eller att: "Din älskade kisse är död. Han kommer stanna i sin lilla låda under jorden, för resten av sitt liv och DU kommer aldrig få se den igen."

Är det okej att ljuga då man inte själv tror på det? Hur skulle ni göra? [smile]

Spana också in:

Istechetvåpunktnoll:

Är det okej att ljuga då man inte själv tror på det?


Nej, inte om en sådan sak. Barnet kommer ändå förstå det eller få reda på det förr eller senare.
Men man behöver ju inte uttrycka sig så som att farmors kropp blir uppäten av maskar eller liknande(hehe).
Mitt syskonbarn frågar ibland var dess gammelfarfar(min farfar) är. Då svarar min syster bara "Han finns inte mer, han är död", och tids nog när syskonbarnet blir större(nu 3 års ålder) kan hen fråga mer och utförligare.

Istechetvåpunktnoll:

Hur skulle ni göra?


Om mitt barn på något sätt stötte på döden och frågade mig om saken så skulle jag förklara vad det innebär för oss levande.
Frågade barnet mer om hur det är att vara död och om det själv eller jag kommer dö så skulle jag berätta precis vad jag tror på ett så lugnt och betryggande sätt som möjligt. Utan lögner.

Tjatet om en himmel hjälpte inte mig ett dugg när jag var liten. För jag förstod ändå att allt är meningslöst och biologiskt när jag var typ fem.[crazy]
höna:

jag kommer säga någonting om typ nangijala eller att de har somnat och att de är på något annat ställe som ett troget astrid lindgren-fan jag är. sen när de blir större kan jag säga vad jag tror men att alla tror olika.


Var det inte så att man kom till Nangelima när man dog i Nangjiala? Var kom man om man dog i Nangelima då? Och Tengil borde ju ha kommit dit.....
Nu kom alla gamla barnfunderingar upp
höna:

kommer inte ihåg, men så kanske det var. men de störtade väl tengil har jag för mig, hmm tror jag iallafall[smile] shit jag vill se alla dedär filmerna igen.


Mm kapaooooow rakt i hans stenhjärta som skavde så illa.
Jag med! de får fler djup än när man är liten.
satt och kollade med fritidsbarnen på Karlsson på taket förut (med riktiga gamla skådespelare ofc) och det var jättekul. [blush]
isola:

Mm kapaooooow rakt i hans stenhjärta som skavde så illa. Jag med! de får fler djup än när man är liten. satt och kollade med fritidsbarnen på Karlsson på taket förut (med riktiga gamla skådespelare ofc) och det var jättekul.


juste ett sånt har han ju!

haha såg också för några veckor sen, tycker karlsson är lite läskig, han tar ju alla lillebrors godisar å köttbullar och sånt och tror att han e bäst, han har fett skumt hår också!

jag vill se mio min mio, kommer ihåg att jag älskade den när jag var liten[love]