Forumet - Igelkottar som husdjur

Igelkottar som husdjur

959 0 33
Visste inte att det fanns knasbollar som hade igelkottar instängda som husdjur [shake] Trodde att folk respekterade dem mer än så och fattade att de är vilda djur och ska få vara det också. Men nä.
Detta är tydligen en utbredd grej och folk tycker att det är jätteskoj att ha en egen liten "pigge" hemma. [sad]
Att ställa ut mat och vatten åt igelkottar är ju en annan sak. Men att ha dem i en bur inomhus verkar helt galet och inte alls respektfullt. Stackars.
Nu är tydligen bara afrikanska igelkottar tillåtna att sälja i Sverige dock.

Image

Image

Image

Spana också in:

isola:

Många får ringorm av "sina" igelkottar. Vilket är rätt åt dem.


Fick det av ett marsvin när jag var liten [blush]


Men ja, är inte sådana igelkottar som man har inomhus som husdjur sönderavlade små varelser som både är pyttesmå och som saknar hårda taggar? Tror inte att någon av dem upplevt frihet under sina tassar på flera generationer.

Inte för att de gör det bättre.
isola:

Nä. Det är ju en liten tröst.


Tänk om de fångar in vilda igelkottar och tvingar på dem kläder :< Fast de hade nog bitit och stuckit på dem, så att de skadat sig [mad]

enhimmelskdrog:

.


[cry] ser ju ut som att den är livrädd och vill upp och att den sen spelar död [cry] och deras jobbiga röster som pratar bebisspråk [cry]
Egyptologen:

Så länge man tar bra hand om sin igelkott så är det ju inget problem.


De ska ju inte vara instängda från första början. [sad]
Igelkottar är ju sen inga flockdjur och trivs inte med att ha folk eller andra igelkottar runt sig.
Kaniner är mer sociala. Trots att de inte är flockdjur.
Nintendo:

Den höll sig ju till kanten och såg ut att försöka vilja kravla upp, om den fått bestämma, tills de vände den på rygg och då låg blixtstilla


Tyckte det såg ganska mycket ut som om den simmade runt lite planlöst och vände på sig själv faktiskt. Den var till och med så avslappnad att den snoozade lite och de var tvugna att väcka den.

De gnagare jag ägt (råttor främst) har haft varierande förhållanden till vatten, vissa älskar att bada och andra inte. De som gillar att bada betedde sig ungefär sådär, och hoppade in och ut ur vattnet som de ville. De som inte gillar vatten brukar få fullkomlig panik, skrika och simma så frenetiskt att de kommer halvvägs upp för kanten innan de kasar ner och typ bajsa en massa i vattnet innan man får tag på dem och kan lugna ner dem.
Tror att vi kan vara ganska lugna å Shmings vägnar, iaf i badväg. Hans ägare verkar dock vara idiot på andra sätt :s
isola:

De ska ju inte vara instängda från första början.


Inga djur ska vara instängda, men man vill ju ha mysigt sällskap och någon att kramas med. Hundar var ju också vilda från början.

isola:

Kaniner är mer sociala. Trots att de inte är flockdjur.


Kan bero på att vi har haft kaniner som husdjur längre än igelkottar. Snart kommer säkert igelkottar tycka om att ha människor runt omkring sig.