Forumet - Ignorera elak person?

Ignorera elak person?

348 0 4
För ett antal år sedan blev jag god vän med en person. Kort tid därefter märkte jag av att han inte var så bra som han verkade på ytan. Mer och mer saker kom fram om honom där han betett sig illa mot gemensamma vänner på olika sätt. Jag började ogilla honom och ta avstånd. Han kunde inte förstå varför jag betedde mig som jag gjorde mot honom.

Något år senare så träffades vi igen. Pratade lite och kom in på det som hade hänt förut. Jag hade hört av gemensamma vänner att det blivit bättre men att det inte var bra än. Jag fortsatte ignorera och ville helst inte hälsa eller ens ta i hand. Efter ett tag kände jag mig dum och elak så jag bad om ursäkt för mitt beteende även om det var rättfärdigat p.g.a saker han gjort tidigare som fått mig att ogilla honom.

Senaste tiden har jag sett hur han delar saker på Facebook samt kommenterar på med rasistiska kommentarer. Har velat ta upp diskussioner med honom om det men då andra inte lyckats med det skulle jag inte heller göra det då han är helt insnöad i sina tankar och åsikter vilket leder till att han aldrig kan ha fel.

Ikväll träffade jag honom, efter lång tid igen, på hos en gemensam vän. Jag undvek ögonkontakt men hälsade, motvilligt, när han gjorde det. Känns inte alls som jag men då jag inte känner för att hälsa alls så blir jag kluven. Jag vill hälsar på alla andra men sedan ignorera honom, när fler liknande sammanhang uppstår, känns konstigt.

Hur gör ni?
Ska jag ignorera helt eller bara säga hej och skaka hand och inget mer med det?

om jag verkligen ogillar någon som e elak elr gjort nå elakt o så 
ba totalt ignorera 
gå förbi

fast ibland e man typ oförberedd o då kan de bli pinsamt nä man ska "ignorera o ba gå föbi" fö man typ börjar gå åt ett håll o sen ba utbrister nått me "öhhh nej fan fel håll" o så går man åt andra o så lurar man den o så ba typ blire att båda stannar upp framför varandra o typ ba stirrar o då djävlar ere jobbigt

o ibland kanske man ba håller sig djävligt neutral till personen
men det tar fan sjukt mkt mer energi

Spana också in: