Forumet - Illamående och yrsel

Illamående och yrsel

679 0 4
Under en veckas tid så har jag någon gång om dagen börjat må illa (oftast inom en timma efter jag kommit hem), fast det känns inte direkt som "magsjukillamående", det känns som att det finns en möjlighet till att jag skulle kunna spy, men jag har aldrig ens varit i närheten av att göra det. Det känns nästan som att jag är jättejättenervös, eller som att jag är jättehungrig (har testat att äta då men får knappt i mig något). Kan även känne som ett "tryck" i magen och ibland även mitt under bröstet.
Jag blir dessutom jättetrött (och då kan jag ha varit hur pigg som helst innan) och kan känna yrsel. Brukar lägga mig i fosterställning typ så känns det bättre.
Jag kan även känna att pulsen slår lite snabbare.

vad kan det här vara? magkatarr? Ångest? börjar bli orolig....
Postorderhoran:

säg gärna till om du hittar orsak, har mått så mer eller mindre konstant under väldigt lång tid nu.


absolut!

Postorderhoran:

Det kan vara kroppens sätt att reagera på stress.


mm börjar fundera på om det kan vara något sånt.

Det värsta är att jag har värsta läkarskräcken så gör allt för att inte behöva gå dit.. så hoppas jag hittar någon som varit med om samma och hittat en orsak!

Spana också in:

Postorderhoran:

Det kan vara kroppens sätt att reagera på stress.


Precis.

Jag har faktiskt känt precis samma sak i två månader nu efter att ha varit under press och stress och omställning och jobbiga saker som hänt i ett halvår. Jag är öm under där revbenen möts, och på kvällarna känner jag verkligen vart det gör ont och svider och illamåendet sitter och jag är rätt säker på att det är magkatarr eller magsår. Har kollat upp mitt blod för att kunna utesluta läskiga sjukdomar och försöker hitta en bra psykolog jag kan tillämpa avslappning med. Ska börja ligga på spikmatta igen (http://www.spikmattan.com/index.php), det har fungerat bra för mig förr, och ser till att göra mig av med så många måsten som möjligt, skippa att äta jättemycket kål och lök för mitt ex pappa (specialmedicinsk expert) nämnde att det inte är bra för magsår.

Det är hemskt, men tagga ner och se till att ta hand om dig själv varje dag, är strykning och disk en plåga så se en film eller nåt samtidigt för att slippa gå och må dåligt över att du inte gör något du vill göra - sån ångest bygger ju upp det satans illamåendet direkt, har jag märkt... Prata med en psykolog om tillämpad avslappning :)

Blä för magsår.