Forumet - individualiserade sidor i wordpress

individualiserade sidor i wordpress

157 0 3
hejhej. jag håller på med ett litet projekt, närmare bestämt att slänga ihop en mock-up till hur min skolas (och många andra skolors) hemsidor borde vara upplagda, och jag har för stunden fastnat på en grej. jag använder wordpress som grund (säkerligen inte det mest ändamålsenliga, men det är det jag kan hyfsat), och hade tänkt använda google calendar för att hantera scheman och dylikt.

varje "schema" är upplagt som en egen kalender i google calendar (i dagsläget från samma googlekonto, men i idealfallet ska man kunna ta kalendrar även från andra konton), som sedan kombineras ihop till den kalender som faktiskt visas, utan att användaren behöver bry sig om att kombinera ihop dem själv. problemet är att jag vill att varje enskild registrerad användare ska se olika scheman på samma sida, vilket gör att jag vill individualisera vilket innehåll som visas på just den sidan. kalendern presenteras i nuläget med googles vanliga embed-koder, vilket jag ser som rätt optimalt, men finns det något tredjepartsplugin som gör vad jag vill direkt ur lådan så är det också ett acceptabelt alternativ.

i idealfallet så skulle jag vilja att individuella användares scheman ska kunna ändras av både användaren själv och utvalda andra personer (i sammanhanget personen som ansvarar för schemat och kanske några till, men förmodligen inte bara admins och dylikt, så jag vet inte om wordpress användarhantering är tillräcklig för ändamålet). om inte detta är praktiskt så kan jag leva med att individuella medlemmar kan modifiera sitt eget schema genom att manuellt välja de kalendrar som är relevanta för just den användaren. detta bör då ske genom ett användarvänligt ui som väldigt gärna får vara optimerat för pekskärmar.

de större plugins som jag använder är för stunden buddypress och social login, och har även s2member installerat utifall att jag skulle behöva det längre fram.

hur bör jag gå tillväga för att åstadkomma detta på enklast möjliga sätt? hade primärt tänkt denna sida som en enkel men funktionell demo kring hur folk borde göra skit, så lösningen behöver inte vara perfekt, bara nog bra för att övertyga folk om att hyra in någon för att göra om och göra rätt (nuvarande lösningen, eller snarare lösningarna i plural, lämnar en del att önska).
kom igen, någon borde ju ha någon idé om hur man kan göra.

det allra bästa vore förmodligen om de kalendrar som används för att sammanställa schemat väljs automatiskt utifrån gruppmedlemskap i buddypress. exempelvis så kanske en person går en utbildning och har gjort ett antal individuella val som inte alla i just den gruppen gjort, men denne är fortfarande medlem i de grupper som är relevanta för denne själv.

verkligt exempel skulle kunna vara någon som går musik och därför har kör med alla andra, men går gitarr 2 och teori 1, och därför är med både i grupperna musik, gitarr 2 och teori 1. schemat sammanställs därför utifrån kalendern för musik (alla gemensamma lektioner), gitarr 2 (bara för de som går gitarr 2), och teori 1 (bara för de som går teori 1). det är lite så jag tänkt mig att det borde fungera, och schemat är inte (eller ska inte) vara så pass komplext att det borde innebära några problem eller någon större mängd dubbelbokningar (som på sin höjd när de väl händer skulle vara lika förvirrande som nuvarande schema är på daglig basis, men oftast mindre förvirrande).

då behövs egentligen bara något slags plugin som kan hämta användardata från buddypress baserat på gruppmedlemskap och utifrån dem generera ett individuellt schema med de relevanta kalendrarna från google calendar, och generera rätt embed-kod på schema-sidan i wordpress. google calendar är lyckligt ovetande om vad som händer, och skickar bara ut rätt kalendrar till rätt person, och allt administrativt jobb sker i wordpress.

låter väldigt genomförbart, men jag har ingen aning om hur man skulle göra det i praktiken.

någon som vet?