Forumet - Inflammerat tandkött

Inflammerat tandkött

2051 0 9
Har fått världens inflammation i tandköttet. Vanligtvis brukar det gå över rätt snabbt om man bara låter det vara, men inte den här gången.
Nu är det så illa att det gör ont så fort jag rör munnen. Typ när jag pratar, äter, osv.

Jag har provat att skölja med saltvatten (det brukar hjälpa) och att ta salt direkt på det inflammerade stället (fungerade INTE bra, dog av smärta typ).

Nån som har nån idé om hur man lagar det? Nån käck huskur typ?

Spana också in:

enhimmelskdrog:

borsta tänderna noga


Nejnejnej, helt fel! Inte borsta om det gör galet ont, ta tandkräm på fingret och dra över stället istället. Folk har förstört sitt tandkött totalt genom att borsta tänderna noga när det är inflammerat och trots att det gör bajsont.

Använd munskölj, det går över. Ibland har det tagit ett par veckor för mig.
Om det inte går över efter ett par veckor går du till tandläkaren och slipar tandsten, enligt dom är det oftast det som gör att man får så där.
Egyptologen:

Aaaha! Jag brukar alltid borsta även om jag typ lipar för att det gör så ont.
Tack!


Det gjorde jag också förr :( Stod och hulka och grina och tog några djupa andetag innan jag drog tandborsten två drag och föll ihop av smärtan innan jag upprepa det en gång till, typ!
Men sen var det en apotekstant som berätta att så får man inte göra för tandköttet är så poröst och känsligt när det är inflammerat så man kan borsta bort tandköttet genom att borsta på det då. Låter logiskt så det tror jag på.