Aviseringar
Rensa alla

Inför körkortet...


Ämnesstartare

Jag ska skriva teori provet imorgon och köra upp i övermorgon. Det jag dock är mest nervös är att inte fixa "kontroll före körning" vilket jag är sämst på när det gäller motorhuven. 

Har ni körkort?

Hur var er uppkörning/prov?

Vad fick ni kontrollera på kontroll före körning? 


   
Citera
Ämnesstartare

Den var sketenkel på min uppkörningsdag iaf, fick göra yttre och endast peka ut lite vätskebehållare under motorhuven, tog typ 1min. Sedan iväg och åka typ 70%landsväg, 30%stad sedan backning runt hörn och fickparkering. 

Det går öva innan ju, lär dig symbolerna eftersom alla/majoriteten använder precis likadana, bara att de sitter på olika sida motorn ibland beroende på modell. Vätskebehållare brukar vara de som är genomskinliga, typ kyl, bromsvätska osv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Reglagen för lampor brukar också stämma hyffsat lika på nyare bilar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ja

mycket enkel

bara testa tutan 1 gång


   
SvaraCitera

Fick testa blinkers, bromslampa och halvljus. Däremot var jag så jävla nervös att jag var osäker på vilken halvljus var men jag chansade och tittade själv medans han tittade bromslampan så tittade jag på halvljuset i fram. Vet fortfarande inte om jag faktiskt gjorde rätt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Precis som gruvan fick jag peka ut alla vätsebehållare under moitorhuven, gick åt helvete, hade 2 rätt lr ngt. Men i o med att jag är och var så förbannat skillad på att köra gick dt finfint ändå. 

Jag menar, vrf skulle man vara en sämre bilförare för att man inte vet var behållaren för bromsolja sitter... Jag är ingen jävla bilmekaniker, uppstår problem med ngn bil jag har ngn gång så lämnar jag in den.. :-$


   
SvaraCitera