Aviseringar
Rensa alla

Inga kompisar på gymnasiet


Ämnesstartare

Jag började 1:an i gymnasiet för ganska exakt en månad sedan. Jag kände ingen sedan innan i min nya klass. De flesta verkar känna varandra sedan innan och redan vara uppdelade i gäng. De första veckorna var jag social och pigg på att skaffa nya vänner. Men eftersom jag inte fick någon respons tillbaka så har jag blivit blyg och tillbakadragen. Jag vet inte vad jag ska göra ! 🙁

Vi är en ganska liten klass och det känns som att jag inte har något gemensamt med de andra och därav inte vet vad jag ska prata med dem om.
Jag vill helst inte byta eftersom jag hemskt gärna vill läsa programmet. Jag mår dåligt av att gå till skolan och veta att jag inte har några kompisar där. Jag orkar inte ha det såhär i dessa 3 år som jag ska gå där.

Någon som vet vad jag ska göra ?? Snälla, jag behöver verkligen råd !


   
Citera
Ämnesstartare

Det tog mig kanske en eller två månader innan jag fick kompisar. Det tog mig ett år innan jag kände mig som en av dem.


   
SvaraCitera

Magda93:

Snälla,

Fan va jobbigt! Men jag tror inte att du kommer ha det sådär i tre år! Och om du verkligen vill läsa programmet så ska du inte ge upp än!

Tänk på att många som börjar gymnasiet är rädda och nervösa och de som du anser "känna varandra sedan innan" är förmodligen också rädda för att vara ensamma och inte ha några vänner. Så de håller krampaktigt tag om varandra såhär i början. Men gymnasiet handlar också om att få nya vänner, å så fort de blir lite mer självsäkra och trygga i klassen/skolan så kanske de släpper sina grupperingar litegranna.

Och är du helt säker på att du inte har något gemensamt med någon av dem? Musiksmak? Drömmar och mål i livet? Ni har ju trots allt valt samma programm så något borde ni väl ha att prata om?

Jag föreslåt att du ska fortsätta vara ditt sociala och pigga jag och inte låta den här första tuffa tiden ta kol på dig. Du har ju kompisar i skolan, du har bara inte hittat dem än.

När jag började gymnasiet hade jag några vänner med mig från grundskolan men såhär efteråt har jag mer kontakt med de "nya" vännerna så att säga.

Om ni har grupparbeten i skolan så är det ett bra sätt att få kontakt med nya människor. Och om ni själva får välha grupperna så finns ju risken att alla som känner varandra vill jobba tillsammans. Tipsa läraren att hon/han borde dela upp grupperna så alla lättare kan lära känna varandra och lära sig jobba tillsammans.

Förlåt för ett superlångt inlägg 🙂 Hoppas det varit lite till hjälp och lycka till! Ge inte upp, det kommer bli bättre 🙂


   
SvaraCitera

Du är inte ensam, jag känner exakt likadant.Men jag slutar om ett år så..med andra ord,ja överlevde..det gör nog du också.[love]
Men jag förstår vad du menar, det är verkligen sjukt jobbigt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det bästa att göra är att välja ett gäng som du tror dig kunna bli accepterad av, sedan följa efter dem och socialisera dig med dem. [y]


   
SvaraCitera

Jag började också gymnasiet nu och ibörjan försökte jag få nya kompisar men det funkade inte så jag har blivit tyst och det är precis som förut på högstadiet. Alla verkar känna varandra sen innan.
Och det värsta för mig är att jag inte har några kompisr utanför skolan heller, eller en då. Så du är inte ensam om att ha det så iaf.

Men finns det inte flera klasser som läser samma linje så att du kan byta men ändå gå samma linje som förut.


   
SvaraCitera

Harpyja:

Det tog mig aldrig innan jag kände mig som en av dem.

Börja bara prata med någon/några som du tycker mest om att vara med.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jaha, och?


   
SvaraCitera

Harpyja:

Det tog mig ett år innan jag kände mig som en av dem.

fail, tog mig en vecka


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Slashy:

fail, tog mig en vecka

"ok"


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Prata med folk från parallellklasser? Att ha kompisar även utanför klassen kan vara tillräckligt.


   
SvaraCitera

Harpyja:

"ok"

bra, bara att anteckna nu


   
SvaraCitera

Mänskliga relationer är överskattade, människor är som regel idioter. Skit i dom.

Ja jag har en grå världssyn.


   
SvaraCitera

Protheus:

Mänskliga relationer är överskattade, människor är som regel idioter. Skit i dom.

Håller med typ, men det är inte så kul att vara ensam.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tack för era svar (: ska försöka ta åt mig så många som möjligt av dem . <3


   
SvaraCitera