Forumet - Inge sommarjobb

Inge sommarjobb

317 0 13
"Varje år så anlitar företag och kommuner ungdomar som får göra slitsamma och tråkiga jobb, oftast för väldigt lite pengar.

Vi tycker inte att man ska godta detta som "naturliga" arbetsförhållanden, och att bara för att man inte jobbar där "på riktigt" så ska man inte kunna kräva sin rätt. Många sommarjobbare erbjuds dessutom inte tillsvidareanställning efter sommaren, och då finns det väl ingen anledning att man ska jobba, om man inte får fortsätta med det och får jobb - på riktigt? Varför ska man slita när man inte får ut någonting själv för det, än "arbetslivserfarenhet" och en skitlön?"

http://www.sommarjobb.net/om.html

[cool]

Spana också in:

Istechetvåpunktnoll:

Är jag en dålig människa, för att jag absolut inte skulle orka jobba i sommar?[cute]


Absolut inte. Själv är jag 20 o arbetslös, söker jobb för fullt. Bland annat sommarjobb. Idag hade jag dessutom en anställningsintervju angående ett sommarjobb på ett äldreboende.

KSENIA:

man ska ej jobba på sommaren


Varför inte då??
Istechetvåpunktnoll:

Är jag en dålig människa, för att jag absolut inte skulle orka jobba i sommar?


Renesmee:

Varför jobba på endast sommaren när man kan jobba (slava som ett djur) varenda jävla helg och eftermiddag?


Fördelen med att sommarjobba är att man då har erfarenhet. Det är väl ett plus när man ska söka ett jobb...

Sen det jag tycker är dåligt är att man gång på gång tar in en pensionär med 30% lungkapacitet eller vad det nu är han har (han har tjatat om det som fan) när det påstås finnas 150 arbetslösa i denna yrkesgrupp. Har inte kollat upp det själv än visserligen, men ja, det är vad som påstås. Jag trodde att det var sån brist på folk och att det var så illa att vi var tvungna o ta in den pensionären men nääää...