Aviseringar
Rensa alla

Ingen förstår mig


Ämnesstartare

Jag kan inte uttrycka mig. Jag förstår inte sociala koder vilket gör det svårt för mig att skaffa vänner. Jag kan inte skaffa vänner för att enligt dem så gör jag på fel sätt. Jag förstår inte dessa sociala koder så hur jag än försöker på olika sätt att lära känna andra så brister det i kommunikatiomen och de tycker att jag gör på fel sätt/att jag gör fel. Det kan vara att jag skriver med folk på fb. Eller att jag skrev grattis till en person som har ett förhållande. Jag förstår inte vad det är för fel jag gör och vill gärna att någon förklarar vad det är för fel jag gör som de säger att jag gör. 


   
Citera

Är det personer på din skola som gör så mot dig? Din arbetsplats? Är du utfrusen? Är du ofta ensam? Är någon elak mot dig?
Varför folk säger att du gör ''fel'' är kanske för att du är utfrusen och andra vill inte vara med dig eller fryser ut dig av anledningen att du är annorlunda och redan utanför.
Jag ser inte att du har gjort något fel av att döma av det du skriver. Det är ju tråkigt när ingen vill hjälpa dig att lära dig de sociala koderna osv.


   
SvaraCitera

Du kanske går för fort fram och de känner att de inte känner varann och att ni inte har bondat eller skapat ett vänskapligt band ännu och därför är det konstigt om du skriver och kommenterar till dem. Kanske att en kommentar på fb såsom "fin bild" skulle passa men har ni ingen kontakt irl ännu är det olämpligt att göra som du gjort då det kan upplevas som desperat beteende av dig. Ingen vill vara vän med den desperata ensamma. Så verka inte som det. Försök närma dig någon försiktigt och sedan kommer de andra för de tänker "Jaha men varför blev den där personen vän med hon/han? Hon/han kanske är mer intressant än jag trott. 


   
SvaraCitera