Aviseringar
Rensa alla

Ingenstans att bo till gymnasiet


Ämnesstartare

Jag är 15 (02) och jag ska börja gymnasiet till augusti. Just nu bor jag i ett fosterhem mitt ute i skogen (bokstavligt, stan är 3,5 mil ifrån stan) och jag trivs inte alls här. Här har jag jag bott i snart tre år. Inte bara att det är så långt bort och att jag inte kan ta mig någonstans utan också själva familjen. Det är alltid jättemånga människor och barn i huset och det blir nästan aldrig lugn och ro pga detta, jag är en person som har ett ganska stort behov av tystnad/lugn och ro. Mina föräldrar är skillda och jag har besöksförbud från min mamma(inte träffat hon på ca 2,5 år).
Min pappa bor i en stad 4 h bort med bil och han har jag inte bott med sedan de skilldes vilket nu är ca 7 år sedan och vi hade aldrig en jättebra relation och vi var aldrig särskilt nära. Min pappa har en ny sambo och en ettårsgammal bäbis, jag fick reda på att de fanns en månad innan barnet var fött. Hans sambo är helt ok, är dock inte så jätteförtjust i henne. 
Jag har besökt pappa ett par gånger och har inte trivits där heller pga vart i staden de bor, pappas sambo+bäbis och huset. Även för att allt blir nytt när jag flyttar dit, jag menar att jag inte ens känner de. Jag har vänner i staden han bor i för att jag har bott där tidigare (jag har även hört att skolorna/utbildningen inte alls är bra där). 

I den staden jag bor i nu trivs jag med miljön men dock inte med personerna i staden. Här känner alla alla och alla här är väldigt grupperade, jag tycks ha fått en slags utanför roll. 

Det finns i alla fall tre alternativ för mig när det gäller gymnasiet

1. Bo kvar i fosterhemmet jag bor nu och gå gymnasiet i denna staden
2. Flytta till min pappa och hans sambo+barn och gå gymnasiet där med gamla kompisar
3. Flytta till ett nytt fosterhem i staden där pappa bor 

Vill inte flytta till ett nytt fosterhem, vill inte flytta till pappa och vill inte bo kvar här. Jag vill i framtiden bo med i södra Sverige (egentligen inte alls i Sverige men jag tänker realitiskt nu), bor just nu i Norrland. 
Där jag skulle kunna tänka mig att bo är väll hos pappa men vill ändå verkligen inte.
Vad ska jag göra?


   
Citera
Mumzel

Upp till dig vad känns bäst 


   
SvaraCitera

Svårt att välja ju jag bor i en studentlägenhet då jag bor ganska långt från Stan och det är inte heller så roligt ganska jobbigt faktiskt i värsta får du ansöka till studentlägenhet då får du betala elräkningarna med din studiebidrag och vet inte hur det är för er men för mig får jag 2k extra för att överleva  


   
SvaraCitera
Lillen

Kolla vilken gymnasieskola du helst vill gå på och kolla efter studenten lägenhet/ inneboende. 


   
SvaraCitera