Forumet - Inget åtal mot invandrarna

Inget åtal mot invandrarna

212 0 37
Det saknas vittnen och det som är att offrens ord står mot de andras... hellre att en skyldig inte döms än att en oskyldig döms.Sheriffen:

Det är för jävligt, jag har till och med namn på två som var med, säger den drabbade tjejen.


Ja det är vad hon säger, men ur ett rättväsendeperspektiv så ska det kunna bevisas till 100% annars ska man inte dömma vilket är väldigt bra.
"3 februari 2009: Beslut tas om att lägga ner gängmisshandeln av den mest utsatta i dramat"

Hahaha. Bra skrivet.

Sen är det ju trist att du tvunget måste dra in att förövarna var invandrare i trådnamnet. Ger bara en bitter underton av att det du vill få fram mest är allmän rasism och inte att du bryr dig om att rättssystemet brister.

Spana också in:

För att gå vidare på Libertad också... jag håller med om att rättsystemet spricker... men inte direkt för att man inte dömmer, utan problemet ligger redan i att det inte finns vittnesuppgifter som håller av någon som var där utom offren själva vilket jag tycker är solklart inte ska räcka för att dömma någon då de är personligt involverade.

Återigen, jag ser hellre skyldiga gå fria än att oskyldiga döms.
Sheriffen:

Är det så här det ska vara?


Tydligen. Tråkigt nog så blir få våldsverkare dömda. Det behövs fler kameror fram till att Sd fått lite ordning på det här spektaklet till experiment. Hade de blivit dömda, så hade väl ändå straffet inte ens varit värt pappret det är skrivet på. Det borde vara som på vissa håll i USA - tre brott och det blir livstid. Då hade dessa ungdomsterrorister troligtvis redan varit i fängelse för länge sedan.
Sheriffen:

Det blir inget åtal mot gänget som misshandlade tjejen i gångtunneln.


Och i media debatteras det om huruvida det finns en strukturell rasism i Sverige eller inte, med tanke på några poliser uttalande. (Nej, jag tycker inte att man borde använda ord som "apajävel".)

Jag har inte sett en enda notis om denna artikel i någon av de större tidningarna, jag undrar hur det skulle sett ut om förhållandena var ombytta - 25 nazister på en invandrare...
Pelle Pelikan:

Bara rent bullshit. Enda vi har sett bevis på är att rättssamhället och polisen suger. Hoppas någon tar saken i egna händer och letar upp svinen och sparkar den lilla ärthjärna de har ur dem.


Det är väldigt många fall varje år som går till rättegång men senare döms bort för att den målsägande har ljugigt, inte fler än tvärtom men för många för att man ska gå enbart på offrets historia.
Pelle Pelikan:

Tror inte du skulle resonerat likadant om det var någon närstående till dig som blivit misshandlad.


På sätt och vis... skulle någon slå ihjäl min brorsa och jag verkligen själv visste 100% vem det var skulle jag naturligtvis också vara hatiskt och önska livet ur jäveln och bli totalt pissed off om han inte dömdes.

Men ur ett rättsväsendes perspektiv, där man inte får vara partisk och inte ska ta hänsyn till att någon är arg eller ledsen så skulle jag aldrig gå med på att den personen döms utan bevis som är starka nog... finns det inget utom det jag säger så skulle jag aldrig tycka det var okej att han dömdes. Förresten att påpeka att jag skulle resonera annorlunda funkar inte på mig för jag har blivit misshandlad själv utan något som helst resultat eller rättegång.
Blade Runner:

Då undrar jag varför det faktiskt alls döms någon för våldtäkt


Det är ju just det som är så svårt, man får inte dömma någon om inte bevisen är 100% säkra, och hur bevisar en tjej ensam att hon blivit våldtagen av 2 killar som säger att hon var med på de. Ja... det är nästan omöjligt och tyvärr eftersom det har hänt att den målsägande ljuger så ser jag hellre att dom går fria än döms om det inte till 100% går att bevisa att dom är skyldiga.

Det är ett pris man måste ta för att ha ett rättsamhälle där man anses oskyldiga till motsatsen bevisats och jag har det hellre så än att man låser in massa folk som man inte är helt säkra på och det blir oskyldiga som låses in.

För det är nämligen inte bara den som man låser in som drabbas utan även dess familjer, även om personen är skyldig eller ej så drabbas dom.

Att handskas med problemen med våldtäkter ligger inte i att man ska vara sur på domstolarna utan att ta itu med grundproblemet att varför i helvete någon ens begår den handlingen från första början hur man nu ska förhindra det.
Issen:

Ja... det är nästan omöjligt och tyvärr eftersom det har hänt att den målsägande ljuger så ser jag hellre att dom går fria än döms om det inte till 100% går att bevisa att dom är skyldiga.


Domstolen avgör om hennes historia är mer trovärdig än deras. Hela rättsväsendet har ju alltid en balansgång för hur många oskyldiga det är accepterat att döma för att få fast skyldiga.

Issen:

utan att ta itu med grundproblemet att varför i helvete någon ens begår den handlingen från första början hur man nu ska förhindra det.


Det finns knappast lösningar på såna problem. Kanske delvis, men absolut inte fullständiga. Vissa har helt enkelt en nedvärderande syn på kvinnor. När det gäller just detta problem med rasistisbrott mot svenskar, så är ju lösningarna enklare. Avskaffa mångkulturen [no-no]
Mark my swords:

Och offrens skador uppstod givetvis pga snubbling pga oknutna skor.


Nej men det är inte tillräckligt för att dömma någon... bara för att det är troligt att hon talar sanning är inte tillräckligt att döma någon.Blade Runner:

Domstolen avgör om hennes historia är mer trovärdig än deras. Hela rättsväsendet har ju alltid en balansgång för hur många oskyldiga det är accepterat att döma för att få fast skyldiga.


Nej, trovärdighet har väldigt liten del i det... utan det är bevisen som avgör i slutändan.Blade Runner:

Det finns knappast lösningar på såna problem. Kanske delvis, men absolut inte fullständiga. Vissa har helt enkelt en nedvärderande syn på kvinnor. När det gäller just detta problem med rasistisbrott mot svenskar, så är ju lösningarna enklare. Avskaffa mångkulturen


Nej, det finns kanske ingen lösning bara sådär och då ser jag ändå hellre att man ger fan i att döma oskyldiga än tvärtom.
Och att påstå att misshandel skulle vara en invandrartrend va de dummaste jag hört. Folk har alltid blivit slagna hej vilt i alla länder utom kanske Vatikanstaten. Och folk måste sluta se det som invandrarna som grupp som är problemet och fokusera på de enskilda individer som begår dessa handlingar oavsett bakgrund och hudfärg.
Issen:

Och att påstå att misshandel skulle vara en invandrartrend va de dummaste jag hört.


Självklart (men jag ser inget sådant påstående). Däremot har omständigheterna förändrats i grunden, fråga vilken 50+-are som helst. Gör det verkligen, jag har själv fått höra det flera gånger. Förr slogs man en mot en, utan vapen och fortsatte aldrig efter att någon låg ner. Nu slåss man kanske fem eller tjugo mot en eller två. Med knivar, knogjärn. Till medvetslöshet eller död.
Issen:

Nej men det är inte tillräckligt för att dömma någon... bara för att det är troligt att hon talar sanning är inte tillräckligt att döma någon.


Ofta är det tillräckligt. Nu finns det ju bevis också, eftersom hon knappast tillogat sig skadorna själv. Plus vittnen i form av de som hjälpte henne. Det finns många andra typer av fall där, det finns mycket mindre bevis där de misstänkta förövarna döms ändå. Exempelvis sexualbrott. I det här fallet har väl Sveriges sedvanliga daltande slagit till, och konstaterat att alla som deltog int ekan dömas, eftersom man inte kan fastställa vem som gjorde vad. Men i ett land med ordentligt rättsväsende, så döms även som som hejar på för samma brott.

Issen:

Nej, trovärdighet har väldigt liten del i det... utan det är bevisen som avgör i slutändan.


Väldigt ofta dömer man utan starka tekniska bevis.

Issen:

Nej, det finns kanske ingen lösning bara sådär och då ser jag ändå hellre att man ger fan i att döma oskyldiga än tvärtom.


Det gör dock inte jag. För ska man ha det så, så kommer ordningen att brka asamman fullständigt.

Issen:

Och att påstå att misshandel skulle vara en invandrartrend va de dummaste jag hört.


I det här fallet så var det ett rasistbrott. Rasistbrott mot svenskar blir allt vanligare och är ett problem som ignoreras eller till och med förnekas.

Issen:

Och folk måste sluta se det som invandrarna som grupp som är problemet och fokusera på de enskilda individer som begår dessa handlingar oavsett bakgrund och hudfärg.


Man kan se invandrare som grupp från ett visst område som ett problem. Jag ser inget fel i det. Man måste kunna bunta ihop vissa folkgrupper med stark samhörighet och med liknande problem inom hela gruppen, för att kunna lösa problemen. Man får helt enkelt ta moralkakorna senare, för det finns ett påtagligt större problem med kriminalitet bland invandrargrupper än kriminalitet bland svenskar.