Forumet - Inget parti är vettigt...

Inget parti är vettigt...

258 0 93
Kan verka vara en väldigt gnällig rubrik och jag ber isåfall hemskt mycket om ursäkt. Råkar bara vara så att jag har suttit och läst igenom det kan kunnat hitta i vissa frågor som jag tycker är viktiga (bl.a. skola, arbetslöshet, jämställdhet) hos olika partier och kan inte hitta ett enda som har hyfsat vettiga åsikter enligt mig.

Jag tycker att skolan ska vara lika utvecklande för alla. Det ska få finnas "elitklasser" lika väl som "specialhjälpsklasser". Tycker de politiker som tycker att elitklasskonceptet är fel är ute och glider på hal is. Självklart ska de barn som har lätt för att lära och är intresserade ha samma förutsättningar att utvecklas som alla andra barn.. Ändå pratas det bara om de som har inlärningssvårigheter osv.

Jag tycker att jämställdhetsfrågan är knepigt vriden. Tycker att det är idiotiskt att lagstadga delad föräldraledighet, tycker absolut att diskriminering pga kön/etnicitet/osv borde utrotas och att det inte ska vara "den svaga" (oftast kvinnan) som ska anpassas efter "den starka" hela tiden. Exempel: Tjejer ska lära sig ta mer plats i skolan, mammor ska backa så barnen väljer att prata med pappa oftare. Helt galet men tydligen vettigt i många politikers huvuden!

Jag vill absolut inte ha ett samhälle där olika myndigheter övervakar oss, får läsa våra brev, får hålla massor av information om oss osv. Är emot att ha lagar om allt och inget men tycker ändå att sociala bidrag kan behövas. Tycker inte att "alla ska ut i jobb" är vettigt utan snarare "alla som är arbetsföra ska få den stöd och hjälp de behöver för att komma ut efter tex sjukdom/arbetslöshet men de som inte kan ska få ersättning".
Tycker att människor ska få bestämma själva hur de vill leva, men givetvis inte på bekostnad av någon annan. Tycker inte att klasskillnader ska ha betydelse (inom vård, skola, omsorg osv) men är emot att jämna ut allt genom att "allt ska delas lika mellan alla". Samarbete är fint men ska inte vara påtvingat, då är det inget samarbete.

Så ni som är mer insatta i politik än vad jag är, vilket parti ligger närmast mina värderingar egentligen? Finns det något öht?

Oseriösa svar undanbedes vänligt men bestämt trots att det är um
Tuggummikanaljen:

Det ska få finnas "elitklasser" lika väl som "specialhjälpsklasser".


Detta tycker väl åtminstone alla Allianspartierna samt Klassiskt Liberala Partiet.

Tuggummikanaljen:

Tycker att det är idiotiskt att lagstadga delad föräldraledighet


Klassiskt Liberala partiet är de enda som är emot detta fullt ut som jag kommer på på rak arm.

Tuggummikanaljen:

tycker absolut att diskriminering pga kön/etnicitet/osv borde utrotas


Detta tycker väl alla riksdagspartierna?

Tuggummikanaljen:

Jag vill absolut inte ha ett samhälle där olika myndigheter övervakar oss, får läsa våra brev, får hålla massor av information om oss osv.


Klassiskt Liberala Partiet och Piratpartiet är väl de som gäller här.

Tuggummikanaljen:

men tycker ändå att sociala bidrag kan behövas.


Om du med sociala bidrag menar sådana som sker genom tvång så stödjer alla riksdagspartier detta. Om du menar sådana som sker utan tvång utan i stället genom solidaritet så är det Klassiskt Liberala partiet som gäller.

Tuggummikanaljen:

Tycker inte att "alla ska ut i jobb" är vettigt utan snarare "alla som är arbetsföra ska få den stöd och hjälp de behöver för att komma ut efter tex sjukdom/arbetslöshet men de som inte kan ska få ersättning".


Alla riksdagspartierna.

Tuggummikanaljen:

Tycker att människor ska få bestämma själva hur de vill leva, men givetvis inte på bekostnad av någon annan.


Klassiskt Liberala Partiet.

Tuggummikanaljen:

Tycker inte att klasskillnader ska ha betydelse (inom vård, skola, omsorg osv)


Alla riksdagspartierna.

Tuggummikanaljen:

men är emot att jämna ut allt genom att "allt ska delas lika mellan alla"


Klassiskt Liberala Partiet.

Tuggummikanaljen:

Oseriösa svar undanbedes vänligt men bestämt trots att det är um


Du är väldigt liberal i många frågor samtidigt som du i några få inte är minsta liberal. Tror inte det finns något parti i Sverige som passar in helt på dig. Du får helt enkelt fundera över vilka frågor du prioriterar mest. Men du låter helt klart mer som en Moderat än som en Socialdemokrat (även om skillnaden mellan dessa bägge partier inte är särskilt stor).
Jakob_E:

Men du låter helt klart mer som en Moderat än som en Socialdemokrat (även om skillnaden mellan dessa bägge partier inte är särskilt stor).


Nej där har du en poäng verkligen. Det är egentligen ganska dåligt, en demokrati där man visserligen har rätt mycket att välja på när det är val men egentligen tycker de ofta lika. Och de som inte tycker precis lika (Sd) får inte ens komma till partidebatter på många skolor och så... Yeah vilken härlig demokrati, vilken valmöjlighet [sad]
Inte för att jag vet om jag stöder sd alltså men ändå.

Spana också in:

Tuggummikanaljen:

Kan ju förresten också tillägga att jag tycker det ska vara mer omröstningar där folket har bestämmanderätt (typ FRA, EU osv) och inte bara ska ses som vägledande...


Menar du att FRA-lagen hade varit berättigad om drygt hälften av folket hade stött den menar du?
iddqd:

Menar du att FRA-lagen hade varit berättigad om drygt hälften av folket hade stött den menar du?


Jag tycker fortfarande inte det, jag tycker FRA-lagen är värdelös. Men om en majoritet av folket (förutsatt att tillräckligt många röstade så det skulle bli ett säkert resultat då) skulle vara för den fick jag bita i det sura demokrati-äpplet och acceptera det.
Tuggummikanaljen:

Det ska få finnas "elitklasser" lika väl som "specialhjälpsklasser".


Barn som är bättre än andra i skolan kan få utlopp för detta utan att man separerar dessa i klasser. En sådan fördelning slutar aldrig bra, eftersom sociologiska (t.ex . socioekonomi) faktorer till en stor grad avgör ett barns prestation i skolan skulle detta innebära en klassegregation.

Det är essentiellt för samhället att barn inte säras på redan i så låga åldrar. Det är i längden farligt för samhället, eftersom det skapar ett vi- och domtänkande mellan klasser eller andra former av grupper.

Tuggummikanaljen:

och att det inte ska vara "den svaga" (oftast kvinnan) som ska anpassas efter "den starka" hela tiden


Det är ju ditt resonemang som är ologiskt. Vem ska anpassa sig efter vem då? Meningen är ju att vi ska vara jämlika och då måste antingen den ena gå ner eller andra upp eller båda mötas i mitten. Hur är det logiskt att männen ska ''gå ner'' till kvinnans roll? Ska alla stanne hemma? Poängen är att alla ska ha samma chans att följa det man vill.

Delad föräldraledighet är för att rent ''biologiska'' faktorer inte ska avgöra vem som står i vilket förhållande till barnet. Det är som du säger en knepig fråga, och jag vet inte riktigt själv hur man bör utforma det, men någon form av jämställdhet bör finnas i lagstiftningen.

Tuggummikanaljen:

allt ska delas lika mellan alla".


det finns ingen vänstermänniska som säger så. Det är ett vanligt missförstånd. Vänstern mernar att alla ska ha samma förutsättningar, vilket inte i alls betyder att alal ska ha lika mycket/litet.
VILVIL:

En sådan fördelning slutar aldrig bra


Ändå finns det så många klasser/grupper med extra stöd för de barn som har svårt för sig i skolan. Alla är bra på olika saker och de barn som har lätt för att läsa och räkna kan ju ha svårt för annat. De "duktiga" barnen blir bortglömda när man lägger allt fokus på de som behöver mycket stöd. De blir bromsade i sin utveckling och tappa gnistan för lång tid framöver. Det gynnar ingen, varken barnen eller samhället i stort.

VILVIL:

Det är ju ditt resonemang som är ologiskt.


Jag hoppas att du missförstod mig, annars protesterar jag...
Idag ser det ut så här: I skolan ska tjejer ta mer plats för att få samma utrymme som killarna. I hemmet ska mammor backa så pappor får lika stor "del" av barnen. Kvinnorna ska alltså anpassa sig i båda situationerna. Det är för att Sverige idag har en mansnorm där det manliga så gott som alltid är det rätta. Man hör ofta "kvinnor ska ha samma lön som män" och inte "alla ska ha samma lön". Alltid kvinnorna som ska anpassas, det är det som är problemet.
Jag har tydligen jättesvårt för att utrycka mig om det här i skrift...

Och ang. föräldraledigheten så tycker jag att om en familj vill ha mamma hemma hela tiden så måste de få göra så, eller om de vill ha pappa hemma hela tiden så ska de få göra så. Ingen annan kan bestämma hur de ska dela upp det.
Stronghold:

Älskar din nya avatar![love]


Tackar! Din är också rätt gullig.

Tuggummikanaljen:

Jag tycker fortfarande inte det, jag tycker FRA-lagen är värdelös. Men om en majoritet av folket (förutsatt att tillräckligt många röstade så det skulle bli ett säkert resultat då) skulle vara för den fick jag bita i det sura demokrati-äpplet och acceptera det.


Men är det rätt?
Tuggummikanaljen:

Självklart ska de barn som har lätt för att lära och är intresserade ha samma förutsättningar att utvecklas som alla andra barn.. Ändå pratas det bara om de som har inlärningssvårigheter osv
Självklart ska de barn som har lätt för att lära och är intresserade ha samma förutsättningar att utvecklas som alla andra barn.. Ändå pratas det bara om de som har inlärningssvårigheter osv.


Jag tycker att det är en dålig ide, eftersom att det kommer sluta med att man klassas. De som går i elitklasserna kommer se ner på dem som går i vanliga skolorna och de som går i elitklasser och fått sin utbildning där kommer alltid komma före dem andra när de söker jobb osv.. det kommer sluta med diskriminering mot olika klasser. De normala och de som har gått i en special skola för de som har inlärningssvårigheter kommer alltid komma i 2 o 3 hand osv.
Är man extra smart får man sina Mvg som bevisar det. Man får sina goda omdömen som bevisar det.

Tuggummikanaljen:

Jag tycker att jämställdhetsfrågan är knepigt vriden. Tycker att det är idiotiskt att lagstadga delad föräldraledighet, tycker absolut att diskriminering pga kön/etnicitet/osv borde utrotas och att det inte ska vara "den svaga" (oftast kvinnan) som ska anpassas efter "den starka" hela tiden. Exempel: Tjejer ska lära sig ta mer plats i skolan, mammor ska backa så barnen väljer att prata med pappa oftare. Helt galet men tydligen vettigt i många politikers huvuden!


Jag tycker att jämställdshetsfrågan är bra faktigst, för det har alltid varit mamman som har tagit hand om barnen när dem är sjuka, Och pappan har alltid varit den som jobbat och inte "kunnat" stanna hemma med sina barn för att dem måste "försörja" familjen. Nu blir papporna tvungna att ta hand om sina barn och skapa band med dem och mamman behöver inte ta hand om dem mer än pappan. Det ska vara 50% ansvar både hos pappan och mamman, It takes 2 to dance tango.

Tuggummikanaljen:

Jag vill absolut inte ha ett samhälle där olika myndigheter övervakar oss, får läsa våra brev, får hålla massor av information om oss osv.


Jag håller med ang FRA, vi ska ha våra rättigheter. Att ljuvlyssna på någons samtal eller läsa ens e-mail är att kränka deras privatliv. Även om dem misstänker brott, så har dem ingen rätt att bryta mot ens rättigheter om privatliv. De får skaffa bevis mot de kriminella på samma sätt som dem har gjort hittils.

Jag är säkert socialdemokrat [zzz]
Regn:

De som går i elitklasserna kommer se ner på dem som går i vanliga skolorna


Då är det deras föräldrar och inte skolsystemet du har att skylla på. Mina föräldrar lärde mig tidigt att man ska respektera alla människor och inte se ner på någon utan att denne gjort sig förtjänt av det.

Jag tror dock inte att jag är ensam om att ha blivit uppfostrad till att respektera andra människor, tvärt om tror jag faktiskt att en majoritet av alla människor blir det.
Jakob_E:

Då är det deras föräldrar och inte skolsystemet du har att skylla på. Mina föräldrar lärde mig tidigt att man ska respektera alla människor och inte se ner på någon utan att denne gjort sig förtjänt av det.


Det spelar ingenroll hur man blir uppfostrad, går man i en elitklass så är det en storsannolikhet att man tänker " jag är smartare än den personen, jag har bättre utbildning för jag har gått i en elitklass, jag ska ha vilket jobb jag nu än vill ha för att jag har gått i en elitklass"