Forumet - Inlagda?

Inlagda?

806 0 38

Spana också in:

ohfckyou:

jävlarns. skulle aldrig kunna käka så mycket. åt inte ens så mycket förut, innan äs. ska man verkligen äta så mycket från början? det är ju inte ens bra för kroppen med för snabb viktuppgång/nedgång.


2000 kcal om dagen går man inte upp i vikt speciellt snabbt på, även med minimal aktivitet.
Leijonsparf:

2000 kcal om dagen går man inte upp i vikt speciellt snabbt på, även med minimal aktivitet.


Inte om man inte är anorektiker, men för en anorektisk kropp kan 2000 kalorier tom. vippa på chockgränsen för vad den pallar med i början. Det beror på ens fysiska status, och de flesta underviktiga suger åt sig all näring som en svamp vad jag vet...
mårran:

svamp


det beror ju helt på hur de ätit tidigare, och i vilket skick kroppen är i. diagnosen anorexi förutsätter ju inte speciellt mycket på det planet, och kriterierna för att lägga in folk är inte heller överdrivet högt satta på en del ställen. oavsett vilket, det krävs jävligt systematisk, långvarig och omfattande svält för att kroppen inte ska klara av 2000 kcal, vilket inte är helt lätt att uppnå innan folk faktiskt blir inlagda. att det känns cp-mycket är väl en annan sak.
Leijonsparf:

oavsett vilket, det krävs jävligt systematisk, långvarig och omfattande svält för att kroppen inte ska klara av 2000 kcal, vilket inte är helt lätt att uppnå innan folk faktiskt blir inlagda. att det känns cp-mycket är väl en annan sak.


Påpekade just vilket skick kroppen är i. Då lyckades jag med den "bedriften" förresten, att sabba mig såpass mycket att jag inte orkade äta fulla schemat.
Trodde att jag hade samma schema som alla andra, det stod så nämligen.
Standardschemat såg ut såhär ungefär... Kan rabbla det utantill, ack vad man stirrade på det.

Frukost: 1 tallrik gröt/filmjölk med flingor
2 glas mjölk, juice eller näringsdryck
2 smörgåsar med pålägg
Mellanmål: näringsdryck eller juice
Lunch: 1 portion mat
1 glas juice/mjölk/näringsdryck
Mellanmål: näringsdryck eller juice
Middag: 1 portion mat
1 glas mjölk/juice/näringsdryck
Kvällsmål: 2 glas mjölk/juice/näringsdryck
2 smörgåsar med pålägg

Med min tränade hjärna (sjukdomen gjorde mig till en lirare på matte) får jag det allt som allt till 2000 kalorier, om man inte har extra kaloririk näringsdryck, då energimängden kan utökas ytterligare.
Eftersom jag inte orkade tugga i mig så stor mängd energi fick jag väldigt kaloririk näringsdryck, ändå kom jag bara upp i kanske 1500-1700 kalorier som mest (hade heller inte viljan att gå upp i vikt, det bör tilläggas).
ohfckyou:

om man ätit runt 50 kcal om dagen innan, borde man ju gå upp en jävla massa.


Du tror att det en söndersvält kropp prioriterar att lägga energi på är att öka kroppsmassan? Istället för att till exempel börja reparera organ och ta hand om nödvändiga funktioner?