Forumet - Inloggad på facebook fast datorn är avstängd?

Inloggad på facebook fast datorn är avstängd?

5220 0 39

Spana också in:

envitkossa:

Kanske bäst om du byter lösenord


Jo, antagligen. Men vill liksom fatta vad som hänt haha

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Macktorsken:

Har en av dina vänner sagt att du har loggat in och ut eller?


Ja, precis, han sa att han såg i chatten att jag loggades in och ut.
loom:

Ja, eller hur, men ingen kan mitt lösenord och jag fattar inte vem som blir road av att hacka mitt konto tio i fem på morgonen...


Man behöver inte alltid kunna folks lösenord för att kunna hacka deras konton. Är man tillräckligt kunnig finns det program man kan använda. Har man då inget jätteavancerat lösenord, som inte finns i någon ordlista eller i regnsbågstabeller så finns det risk att kontot blir hackat även om hackern inte kunde lösenordet från början.
Floppsen:

Då behöver du hacka facebook som är typ världens största system, lycka till!


Nej, inte nödvändigtvis. Som jag sa så räcker det med att ha ett lösen som finns i ordlistor eller regnsbågstabeller. Sedan är hotmail ett betydligt större system än facebook och de har blivit hackade, så ser ingen omöjlighet i att facebook skulle kunna bli det.
Nonchalant:

Man behöver inte alltid kunna folks lösenord för att kunna hacka deras konton


Det vet jag, men funderar ändå över varför nån hackar just mitt, på den väldigt märkliga tidpunkten på dygnet.

Macktorsken:

Jag tror att din facebook spökar iaf. Är väldig övertygad nu.


Okej, alltså att det är själva facebook det är fel på? Jobbigt ändå.
Nonchalant:

.


För att knäcka lösenord på ett effektivt sätt krävs att du har hashet och saltet som facebook använder. ska du sitta och bruteforca via http så får du kanske max 5 lösen i sekunden om du multitaskar. Facebook har säkert även en spärr för detta.

Facebook skulle knappast inte lägga märke till om någon skulle ta sig in i systemet och komma åt krypteringen så det är knappast så att det har blivit hackat på annat vis än att lösenordet har används slarvigt...

Förmodligen så är det inte ens nån som har kommit in på konto. Facebook buggar satan så TS vänner hade säkert nått kvar i chasen eller dyligt som gjorde att det såg ut som TS logga in
loom:

Det vet jag, men funderar ändå över varför nån hackar just mitt, på den väldigt märkliga tidpunkten på dygnet.


Du kanske har någon fiende. Har du kollat så att personen inte skrev några konstiga inlägg med kontot? Tidpunkten är inte så märklig. Vid den tiden är det mindre risk att personen är online på kontot och märker att den blir hackad.

Floppsen:

Facebook har säkert även en spärr för detta.


Nä, jag har testat. De har ingen spärr. Enda är att om man skriver fel lösen för många gånger så måste man ange en CAPTCHA vid nästa inloggningsförsök.

loom:

Vet f.ö. inte vad detta är haha...[blush]


Floppsen:

En lista med vanliga lösenord som testas med ett angivet användarnamn


Och Regnsbågstabeller är om man redan har det krypterade lösenordet så kan man försöka hitta just den haschen i olika typer av listor och då får man fram det riktiga lösenordet.