Forumet - Innan man spyr?

Innan man spyr?

4208 0 23

Spana också in:

man kräks oftast inte för att man fått i sig för mycket alkohol per se, utan för att alkoholen irriterar magsäcken.

Dvs det har mer att göra med hur stark sprit du dricker och vad du har i magen, och inte så mycket din promillehalt.

till exempel om du shottar starksprit på tom mage så kommer du antagligen bli spyfärdig innan alkoholen ens har gått ut i blodet. men dricker du bara öl och har ätit innan kan du säkert supa dig medvetslös utan att ens känna dig illamående.

[party]
Aldrig spytt av alkohol, inte ens av t-sprit har jag lyckats kaskaderat ut maginnehåll, legat utslagen på en gräsmatta haft kväljningar efter mycket vodka och öl en gång men aldrig spytt. Känns lite väl östermalm, god uppfostran och överklass att inte ha gjort detta men nej tyvärr.
The May Queen:

Individuellt antagligen, men vad är er erfarenhet?


Min erfarenhet är att man kräks om man ätit en tallrik soppa och två rostmackor på en hel dag och sen dricker massor av sprit.

The May Queen:

Finns det såna som aldrig spyr? (Har hört att detta kan vara tecken på anlag för alkoholism, är det sant?)


Alkoholism är inte som "riktiga" sjukdomar, det säger inte "pang" så är man sjuk, utan man måste utsättas för drogen i stor utsträckning innan man blir beroende av den och därmed "sjuk". men klart det är lättare att bli beroende av något man inte mår illa av.
Min mage är superkänslig, kan bara dricka 2/3 av en flaska vodka på kanske tre timmar. Sen spyr jag om jag dricker mer eftersom min mage inte tål sprit oavsett om det är utblandat med något eller inte. [sad] Har förmodligen magsår, så därför.

Har aldrig kräkts av för mycket vin, bara av vodka eller av att blanda för mycket (likörer, vodka, rom och tequila).