Forumet - Inom ett par tusen år är allt liv utplånat i Norden

Inom ett par tusen år är allt liv utplånat i Norden

4037 0 19
Alla idag kraxar om växthuseffekt och vad detta kommer att föra med sig iom att polerna kommer att smälta och att havsnivåerna kommer att stiga med upp till 8 meter vilket kommer att innebära att många städer som ligger kustnära kommer att översvämmas och stå under vatten.

Vilket iof sig är sant på mycket lång sikt. Men innan polerna har smält och havsnivån har stigit med 8 meter så kommer "vi" att genomlida en NY ISTID. Med "vi" syftar jag på planeten jorden och inte mänskligheten och allt liv då den troligen lär dö ut nästintill totalt.

Nästa istid är inget som varken du eller våra barn jag kommer att få uppleva. Men nästa istid ligger däremot betydligt närmare i tiden än att polerna skulle smälta. Enl forskarna kommer nästa istid inom 2.000 år. Då kommer Norden att hamna under ett flera kilometer tjockt istäcke som kommer att utplåna all bebyggelse, skog och ALLT liv kommer att upphöra i Norden.

Vad har du för funderingar om detta?

Läs mera på:

N​y istid väntas - går inte att förhindra

A Brief History of Ice Ages and Warming

What controls the advance and retreat of these large glaciers during the four long, cool periods?

​Global Warming vs. the Next Ice Age

En annan aspekt på nästa istid - jordens befolkning växer skrämmande fort, hur många procent av vår nuvarande befolkning tror du kommer att överleva nästa istid? Samtidigt som stora delar av jorden kommer att täckas av ett flera kilometer tjockt istäcke där allt liv kommer att upphöra så kommer de delarna av jorden som ligger närmast ekvatorn få en temperaturhöjning med åtskilliga grader som troligen kommer att innebbära att all växtlighet kommer att förbrännas och dö ut. [cry]

Mer realistiskt är nog att allt liv kommer att upphöra på jorden. Tragiskt men väldigt troligt. [sad][cry][n]

THE END

Spana också in:

Super Macho:

N​y istid väntas - går inte att förhindra

A Brief History of Ice Ages and Warming

What controls the advance and retreat of these large glaciers during the four long, cool periods?

​Global Warming vs. the Next Ice Age


Tror inte på sånnt. Dom kan hitta på vad som helst.
isola:

jaa käre värld men ändå slutar inte folk skövla regnskog, föda upp djur osv


Vadå menar du? Skövlingen av regnskogar och uppfödningen av djur har inget med istiderna att göra. Istider har jorden drabbats av ända sedan vårt solsystem bildades för 3 - 4 miljarder år sedan. Sista riktiga istiden var för 50.000 - 100.000 år sedan och isen hade smält bort för 10.000 år sedan. I vart fall här i Norden. Det var då Norden började bli befolkat.

Även om vi inte hade sågat ner ett enda träd på jorden de senaste 25.000 åren så får vi ända en ny istid. Det normala tillståndet för jorden sett på några miljarder år är mer en isplanet än en beboelig planet.

Så nedsågningen av regnskogar och att vi föder upp djur och äter har inget med istiden att göra. [wink]
ennie_:

Tror inte på sånnt. Dom kan hitta på vad som helst.


Tror på vad? Tror du inte att Norden varit täckt av ett flera kilometer djupt istäcke för 25.000 - 50.000 - 100.000 år sedan? Var du sjuk den dagen vi fick lära oss det i skolan?

Istiderna kommer och istiderna går. Vid senaste istiden var Norden täckt av ett flera km djupt istäcke och världshaven hade ett par hundra meter lägre vattennivå.
isola:

Tänker nu på växthuseffekten och ingen istid


Vi får såga rejält mycket regnskog och föda upp massor av djur som vi köttätare får äta upp så att åtminstone vi får ett varmt och soligt liv på jorden. Vem bryr sig om dom stackarna som fryser ihjäl i kommande generationer när hela jordytan täcks av ett flera kilometer djupt istäcke och allt liv dör ut. [cool] ... [cry]

Eller tror du att om regnskogen kommer att fortsätta växa under ett flera kilometer djupt istäcke?
isola:


Jag menade helt enkelt att vi snackar om två olika saker. Du snackar om växthuseffekt, regnskog osv som gör att isen i polerna kommer att smälta och världshaven kanske kommer att stiga några meter vilket gör att de som bor strandnära kommer att få det tufft.

Jag snackar om tusentalet år senare när inlandsisen kommer att slå till o ALLT LIV KOMMER ATT UPPHÖRA PÅ DELAR AV JORDEN! Ex Norra Europa, Nordamerika, Ryssland, Sydamerika, Södra Afrika m fl ställen. [sad]

ennie_:

astt det kommer en is tid igen


Vad är det som får dig att tro att det inte kommer en ny istid?

Vi har haft tusentals med istider på jorden sedan vårt solsystem bildades.

stereo total:

Vad gör DU för att rädda LIV???


Du menar vad jag gör för att förhindra en ny istid? Det är ju inget som människan kan påverka utan det har enbart med solinstrålningen att göra. Det har funnits tusentals med istider på jorden innan planeten blev "bebodd" av växter och djur. Människan har ju bara funnits här de senaste knappa 100.000 åren och då var ju bl a hela norra Europa istäckt. Norden var ju först möjligt att bo på för ca 10.000 år sedan.
Super Macho:

Problemet är att det inte bara är mänskligheten dvs vi människor utan även allt annat som blommor, träd, fåglar, djur, fiskar... ja, ALLT som kommer att dö.


allt är ju vårt fel ändå så tycker inte vi har rätt att begråta oss NU att fiskar djur plantor osv kommer dö >: