Forumet - Inriktning OP

Inriktning OP

235 0 7
Min fjärde gymnasietråd och jag har just börjat nian...

En liten fråga bara. Det står att man ska profilera sig på omvårdnadsprogrammet mot bl.a. utvecklingsstörning/funktionshinder, äldrevård, akutsjukvård, psykiatri och barn och ungdom. Det står också att när man går ut kan man direkt börja jobba som t.ex. undersköterska, personlig assistent eller mentalskötare.
Om jag väljer att profilera mig mot akutsjukvård, kan jag jobba som mentalskötare och personlig assistent då också eller blir jag bara undersköterska? Detsamma gäller om jag väljer utvecklingsstörning/fuktionshinder, blir jag undersköterska då eller bara personlig assistent?

Spana också in:

Fru Musica:

Detsamma gäller om jag väljer utvecklingsstörning/fuktionshinder, blir jag undersköterska då eller bara personlig assistent?


Eftersom man blir undersköterska så kan man få ett jobb på alla de ställena. De som är personliga assistenter är oftast inte ens utbildade (alltså är de vårdbiträden) eftersom de flesta assistentjobben inte kräver någon utbildning. Inom sjukhus måste man vara undersköterska.

Specialiseringarna är inte avgörande men om du konkurrerar med en annan undersköterska för att få arbeta inom t.ex mentalvården och du har en specialisering inom det området medan den andra personen inte har det, så får troligen du platsen. :)