Forumet - Insändare till lokaltidning: Varför så tyst om nynazister?

Insändare till lokaltidning: Varför så tyst om nynazister?

1793 0 19
http://www.unt.se/asikt/debatt/varfor-ar-det-tyst-om-nynazister-3476958.aspx

Varför pratar ingen om nynazister som åker runt i världen och deltar i krig, till exempel i inbördeskriget i Ukraina? Hur många svenskar jobbar/har jobbat som legosoldater? Det enda vi läser, hör och ser är invandrare som deltar i islamistiska krig någon­stans i världen.

Vad tycker ni om frågan? Tänkvärd?

Var det en bra insändare?

Bra insändare, ja.

Men antagligen bryr sig ingen nämnvärt då t.ex. liknande situation gällande IS tar över debatten. Och på äkta SD-maner kanske folk inte ser lika allvarligt på nynazism i världen, vänster står för den större delen av våldet etc etc etc...Sover

Det är allvarligt, och att man inte tar till med krafttag mot dessa frivilliga soldater i neo-nazistiska brigader och fascism överlag. Världen suger.
Har också tänkt på det. Men förmodligen har det med mediernas eller västvärldens syn på de olika parterna i sina respektive konfliker. De svenskar i ukraina, uteslutande nynazister(?) strider för ukrainsk frihet mot rysk översitteri. Medan de "svenskar" som åker ner och strider för is understödjer folkmord på minoriteter, mördar kvinnor och barn etc.

När man ställer upp konfliktmodellerna på det viset står det inga tvivel om vem som är boven i dramat. Och då man inte kan göra någon riktig poäng mot de nazistiska ukrainakrigarna så väljer man nog att tysta ner det.

Spana också in:

Först och främst så är det nazistiska hotet ingenting i jämförelse med det islamistiska hotet. Det är väl max ett tiotal nazister som åkt och krigat i Ukraina i jämförelse med de hundratal islamister som exempelvis åkt till ISIS, lägg därtill de som åkt till Syrien så är vi troligtvis uppe i ganska många människor. 

Sedan så är det ju även så att etablissemanget i Sverige, dvs etablerad media och etablerade politiker, är väldigt anti-Ryssland. Media har ju varit väldigt dåliga på att belysa att det faktiskt i princip är nynazister som delvis tagit makten i Ukraina samtidigt som också svenska politiker velat strunta i frågor som rör Svoboda, allt för att bilden av Ryssland som "onda" ska vara så stark som möjligt. Finns ju därför också en poäng för politiker och media att inte prata särskilt mycket om att det faktiskt svenska nynazister deltar i den "frihetskamp" som beskrivs i Sverige. 

Skulle media vara mer nyanserade vad gäller konflikten i Ukraina hade den ständiga bilden av Ryssland som en "bad guy" kunnat raseras. 

Weeaboo: Medan de "svenskar" som åker ner och strider för is understödjer folkmord på minoriteter, mördar kvinnor och barn etc.
Mm, helt olikt nationalsocialister. 

N.W: Först och främst så är det nazistiska hotet ingenting i jämförelse med det islamistiska hotet. Det är väl max ett tiotal nazister som åkt och krigat i Ukraina i jämförelse med de hundratal islamister som exempelvis åkt till ISIS, lägg därtill de som åkt till Syrien så är vi troligtvis uppe i ganska många människor. 


 Är du helt säker på att du vill förminska det nazistiska hotet till förmån för att kunna basha på en annan grupp extremister? Är du helt säker på att du vill vifta bort nationalsocialism som ett problem samtidigt som du debatterar för att SD-are inte längre understödjer nazismen? Helt, hundra procent säker? 

time: Det är ingen som ifrågasätter huruvida IS är läskigt och dåligt eller inte. Hade du skrivit det jag citerat nu istället för vad du skrev först hade jag inte kommenterat.
Nu svarade ju jag på trådstarten i mitt föregående inlägg så det är givet att det inlägget inte är av samma karaktär som när man besvarar någon.

vilken poäng ville du ens göra nu då? Ett par stycken här inne är oroväckande tvetydiga när det kommer till dessa bägge konflikter med deltagande svenskar och det gäller väl dig med här nu. Om man på allvar vill förlika deltagare från bägge konflikthärdarna så är man ideologiskt fördärvad. Det bör inte råda några tvivel om att om det som sker nere i syrien med omnejd är så mycket värre än det som sker i ukraina, med och utan svenskar. 
time: Är du helt säker på att du vill förminska det nazistiska hotet till förmån för att kunna basha på en annan grupp extremister? Är du helt säker på att du vill vifta bort nationalsocialism som ett problem samtidigt som du debatterar för att SD-are inte längre understödjer nazismen? Helt, hundra procent säker?
Jag är helt säker på att det nazistiska hotet är mindre än det islamistiska. Ifall det ger dig någon tröst kan jag också klargöra att jag även ser det vänsterextrema hotet som betydligt mindre än det islamistiska. Att tycka att ett hot är mindre än ett annat betyder inte att man stödjer någon av hoten.

Jag viftar inte bort nationalsocialismen som ett problem. Tro mig time, jag avskyr nazism med hela mitt hjärta. Men ett 10-tal nazister som åker till Ukraina för att strida mot Ryssar går inte att jämföra med flera hundra islamister som åker till Irak för att massmörda icke-troende. Det betyder inte att jag på något sätt stödjer nazism.

Den kopplingen gör mig uppriktigt sagt ledsen och hoppas att du verkligen inte tror att jag på något sätt stödjer någon form av nazism. 

N.W: Men ett 10-tal nazister som åker till Ukraina för att strida mot Ryssar går inte att jämföra med flera hundra islamister som åker till Irak för att massmörda icke-troende. Det betyder inte att jag på något sätt stödjer nazism
Inte för att vara sån men är det verkligen ett par hundra som åkt ner från sverige för att strida för IS? Kan tänka mig att det är 100 max som åkt ner till syrien och då för att delta för även kurdiska eller andra oppositionella grupper mot IS.

Weeaboo:
Inte för att vara sån men är det verkligen ett par hundra som åkt ner från sverige för att strida för IS? Kan tänka mig att det är 100 max som åkt ner till syrien och då för att delta för även kurdiska eller andra oppositionella grupper mot IS.
Du har nog delvis rätt. Minns att jag hade läst det men tittade inte upp exakta siffror. Såhär står det i en SR artikel kring ämnet:

Säpochefen Anders Thornberg berättade i dag i Ekots lördagsintervjuatt Säpo har bekräftade uppgifter på att 100 svenska medborgare har rest till Irak och Syrien för att delta i strider. 
Ytterligare 150 obekräftade fall finns vilket innebär att det kan finnas uppemot 250-300 svenska medborgare som strider i Syrien och Irak just nu, säger Säpochefen i Ekots lördagsintervju.